Skoda presenteert een modeljaarupdate voor de SUV’s Karoq en Kodiaq. De wijzigingen zijn vooral op uitrustingsniveau.

Voor de enige herkenbare vernieuwing van de Skoda Karoq en Kodiaq modeljaar 2020 moet je aan de achterkant van de auto's zijn. Daar heeft Skoda, net als bij de meest recente modellen van het merk, de merknaam breed uitgeschreven op de achterklep. Voorheen zat hier een merklogo, maar dat vind je nu alleen nog aan de voorkant.

De slimste wijziging die Skoda doorvoert voor modeljaar 2020 is de bewegingssensor op de sleutel op van het keyless-systeem. Als de sleutel op een vaste plek ligt dan worden er geen signalen meer verzonden, waardoor autodieven dit niet meer op kunnen vangen. Verder heeft Skoda het dodehoeksysteem verbeterd, de sensoren herkennen nu naderende auto's op maximaal 70 meter afstand, in plaats van 20. Ook is het waarschuwingslichtje in de buitenspiegel verplaatst, het zit nu dichter bij de bestuurder (foto 3).

Het adaptieve onderstel, waarmee je middels verschillende standen het rijcomfort kunt beïnvloeden, is vanaf modeljaar 2020 ook leverbaar op de voorwielaangedreven uitvoeringen. Skoda bood deze optie eerder alleen aan op de duurdere 4WD-versies. Het laatste nieuwtje is de toevoeging van een sterkere 2.0 TDI dieselmotor voor de Karoq. Of deze versie met 190 pk naar Nederland komt is nog niet bekend.