Schets Kia Ceed cross-over

Kia presenteert later dit jaar de vierde variant van de nieuwe Ceed. Na de hatchback, SW en Proceed volgt er een cross-over. Het merk geeft nu de eerste schets vrij.

Kia werkt aan een nieuwe cross-over op basis van de Ceed. Het nieuwe model is technisch nauw verwant aan de donorauto, maar krijgt een heel eigen design. Kia geeft nu een schets vrij waardoor we alvast een indruk krijgen van het ontwerp.

"Het is een volledig nieuw model en we zijn ervan overtuigd dat die een plaats verdient in het productgamma. Het nieuwe model maakt de Ceed nog sterker en aantrekkelijker voor de Europese consument. Het design lijkt op niets wat we tot nu toe hebben gezien in de Ceed-familie", aldus Gregory Guillaume, Vice President of Design van Kia, in het begeleidende persbericht. Hij belooft ook nog dat de nieuwe Ceed-variant een 'verrassende' auto zal zijn.

De naam van de cross-over is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het model de naam Ceed met een toevoeging krijgt. Wanneer het merk de auto precies onthult is nog niet duidelijk, we rekenen op een presentatie tijdens de autoshow van Frankfurt in september.