Mini presenteert zijn krachtigste modellen ooit. De nieuwste John Cooper Works-uitvoeringen van de Clubman en Countryman zijn uitgerust met 306 pk sterke turbomotor.

Mini brengt de Clubman en Countryman John Cooper Works terug. De snelle en sportieve uitvoeringen zijn met een vermogen van 306 pk veel krachtiger en sneller dan voorheen. Accelereren van 0 naar 100 km/u in de Clubman JCW kan in 4,9 seconden, de snelste versie van de Countryman doet er 0,2 seconden langer over. Beide modellen hebben een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

De John Cooper Works-uitvoeringen zijn standaard uitgerust met een achttraps automaat en vierwielaandrijving. Een sperdifferentieel op de vooras moet zorgen dat het koppel beter op de weg wordt overgebracht. Uiteraard zijn onderdelen als remmen, het onderstel en de uitlaat aangepakt door de John Cooper Works-afdeling van Mini. Ook is de auto voorzien van een veerpootbrug, die zorgt voor meer stijfheid en dus controle bij stevig bochtenwerk.

De snelste uitvoeringen van de Clubman en Countryman zijn onder andere te herkennen aan de JCW-logo’s, diverse rode accenten, de voorbumper met extra luchtinlaten en de honingraatgrille. Optioneel voert Mini de spiegelkappen en het dak in de kleur rood uit. Binnenin zijn de modellen eveneens aangekleed met sportieve accenten, zoals een sportstoelen en een sportstuur. De uitrusting omvat onder andere led-koplampen, een multimediasysteem met 6,5 inch beeldscherm, keyless entry en airconditioning met automatische klimaatregeling.

De prijzen van de nieuwe Clubman en Countryman John Cooper Works zijn nog niet bekend.