Met een vanafprijs van 29.990 euro positioneert Mazda de CX-30 keurig tussen de CX-3 en CX-5 in. De uitrusting komt min of meer overeen met die van de nieuwe Mazda 3.

Mazda heeft de vanafprijs van de nieuwe CX-30 vastgesteld op 29.990 euro. Voor dat bedrag krijg je de 122 pk sterke SkyActiv-G benzinemotor. Eind dit jaar voegt het merk de 181 pk sterke SkyActiv-X-motor aan het assortiment toe. Deze bijzondere motor moet de voordelen van diesel- en benzinemotoren combineren. Het is ook meteen de enige motorversie die met vierwielaandrijving leverbaar wordt. Naast de twee benzinemotoren biedt Mazda de CX-30 aan met een 116 pk sterke diesel. Een automaat is optioneel en heeft een meerprijs van ongeveer 2.500 euro.

Mazda maakt in juli alle prijzen bekend, als de homologatie van het nieuwe model is voltooid. De vanafprijs is ruim 2.800 euro hoger dan die van de gelijk uitgeruste Mazda 3, dus voor een goede indicatie van alle prijzen pak je prijslijst van de 3 erbij en tel je er het genoemde bedrag bij op.

De uitrusting en de beschikbare uitvoeringen komen zo min of meer overeen met die van de nieuwe 3. Dat betekent dat de standaardversie beschikt over onder andere cruise control met afstandsradar, een head-up display, automatische klimaatregeling, parkeersensoren en een multimediasysteem. De uitrusting kan verder worden uitgebreid met de uitvoeringen Comfort en Luxury.

De Mazda CX-30 staat begin september bij de Nederlandse dealers.