Rolls-Royce komt met een prachtig eerbetoon aan de eerste non-stop vlucht over de Atlantische Oceaan. De Wraith Eagle VIII Collection Car zit vol met verwijzingen naar het vliegtuig waarmee de vlucht werd voltooid.

100 jaar geleden vond de eerste non-stop vlucht plaats over de Atlantische Oceaan. Een historische gebeurtenis, waarop Rolls-Royce nu terugblikt met de Wraith Eagle VIII Collection Car. De reden? Het betreffende vliegtuig was uitgerust met motoren van het Engelse merk.

Omdat de vlucht in de nacht plaatsvond is de speciale Wraith in donkere kleuren uitgevoerd: Gunmetal en Selby Grey, gescheiden door een messing taillelijn. De grille is geïnspireerd op de luchtroosters van de vliegtuigmotor. De donkere kleuren en messing accenten keren ook terug in het interieur. Zo zijn de luidsprekers voorzien van messing afwerking met daarin de afstand (1.880 mijl) gegraveerd. Ook zijn er diverse plaquettes aangebracht, een met de coördinaten van precies halverwege de vlucht en een met een quote van Winston Churchill over de prestatie die de piloten hebben geleverd.

Het meest bijzondere element is misschien wel het gerookte eucalyptushout op het dashboard, met inleg van goud, zilver en koper in de vorm van het nachtelijke uitzicht op de aarde. Ook bijzonder: de sterrenhemel in het plafond, met rood lichtaccent van de route die het vliegtuig heeft afgelegd. Het klokje heeft glas met ijseffect en groene verlichting, omdat de groene meters in het vliegtuig tijdens deze vlucht waren bevroren door de kou op grote hoogte. Ook zijn de landingscoördinaten te lezen op het klokje.

Rolls-Royce presenteert de Wraith Eagle VIII op het Concorso d’Eleganza van Villa d’Este in Italie, komend weekend. Geïnteresseerden kunnen de exclusieve uitvoering vanaf nu bestellen. De prijs? Daar vraag je niet naar…