Geen dak, geen vooruit, geen zijramen, een prijskaartje van ruim 1,7 miljoen euro en 815 pk vermogen. Er zijn maar weinig dingen níet extreem aan de McLaren Elva.

McLaren komt met een nieuw model in de Ultimate Series, waarin de meest exclusieve modellen van het merk worden ondergebracht. Elva is de naam van de nieuwste toevoeging en deze auto is in alle opzichten extreem.

De McLaren Elva heeft geen voorruit, geen dak en geen zijramen. De carrosserie van de auto loopt daardoor naadloos over in het dashboard. Om ervoor te zorgen dat de bestuurder en passagier enigszins uit de wind zitten op hogere snelheden, is de auto voorzien Active Air Management. De lucht wordt door de inlaat aan de voorkant via een rooster voor de cabine weer naar buiten geleid, waardoor die luchtstroom in een boog over het interieur heen gaat.

Bij een extreme auto horen ook extreme prestaties. De McLaren Elva accelereert in ‘minder dan 3 seconden’ van 0 naar 100 km/u en in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 200 km/u. De Elva is daarmee sneller dan de McLaren Senna, waarmee hij zijn 4.0 V8 twinturbomotor deelt. Het vermogen is opgeschroefd tot 815 pk, het koppel is onveranderd 800 Nm.

McLaren bouwt slechts 399 stuks van de Elva. De Nederlandse prijs bedraagt 1.774.745 euro, maar dat is slechts een startpunt. De auto is volledig naar eigen smaak aan te kleden, bijvoorbeeld met badges of hitteschild van 18 karaats goud.