Ferrari heeft een geheel nieuwe tweezitscoupé onthuld, de Roma. Het merk spreekt van een tijdloos design en 'la Dolce Vita' maar we kijken eerst maar eens onder de motorkap.

De onthulling van de Ferrari Roma vond plaats in de gelijknamige, Italiaanse hoofdstad. De nieuwkomer is een tweezitscoupé met de motor voorin. Dat is een V8-turbomotor van 3.855 cc uit de prijswinnende familie van de International Engine of the Year. De krachtbron is gekoppeld aan de nieuwe 8-traps DCT-automaat met dubbele koppeling. Het maximale vermogen dat de V8 voortbrengt ligt op 620 pk, het maximale koppel op 760 Nm. 

Met deze motorisering kun je vanuit stilstand in 3,4 seconden op de 100 km/u zitten, de 200 km/u kun je aantikken binnen 9,3 seconden. De maximale snelheid van de Roma ligt op 320 km/u. De coupé is ruim 4,6 meter lang en weegt 1.472 kg. 

Het merk noemt het nieuwe model 'een moderne interpretatie van de zorgeloze en heerlijke lifestyle van het Rome uit de jaren '50 en '60'. De prijzen zijn nog niet bekend.