Ford Mustang Mach-E

Ford heeft de naam bekend gemaakt van de elektrische SUV die het merk op 18 november onthult: Mustang Mach-E. Niet alleen de naam verwijst naar de beroemde sportwagen van Ford.

Ford maakt van de Mustang een soort submerk door zijn eerste elektrische SUV te vernoemen naar het model. De auto krijgt de naam Mustang Mach-E en wordt, zoals het merk eerder al aankondigde, op 18 november gepresenteerd in Los Angeles. Direct na de onthulling is de auto, ook in Nederland, online te reserveren als First Edition. Ford verwacht veel belangstelling voor de eerste serie van de Mustang Mach-E.

Niet alleen de naam van de elektrische SUV verwijst naar de Mustang, ook het ontwerp is geïnspireerd op dat van de sportwagen. Ford gaf eerder al een schets vrij waarop dat min of meer te zien is. Met een opgegeven waarde van maximaal 600 kilometer heeft de Mustang Mach-E een indruwekkend rijbereik.

Klanten die de auto willen reserveren doen een aanbetaling en kunnen alvast een specificatie selecteren. In de loop van volgend jaar worden de reserveringen omgezet in definitieve bestellingen en kunnen de eerste kopers hun auto verder configureren.