Mini presenteert zijn snelste straatauto ooit, de John Cooper Works GP. Net als bij de voorgaande GP-modellen is de oplage gelimiteerd, dit keer tot drieduizend stuks.

De Mini John Cooper Works GP is de overtreffende trap in het assortiment van het Britse merk. Maar liefst 75 pk meer dan de toch al behoorlijk krachtige John Cooper Works-uitvoering heeft de nieuwe GP-uitvoering. Het totaal aantal pk's van de 2.0 viercilinder turbomotor komt daarmee op 306. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan de JCW GP in 5,2 seconden en hij gaat desgewenst door tot 265 km/u.

Diverse verstevigingen aan het onderstel en de carrosserie maken de GP-uitvoering nog stijver dan de andere Mini’s. Ten opzichte van de reguliere JCW-versie is de auto met nog eens 1 centimeter verlaagd en met een sperdifferentieel op de vooras moet de grip worden verbeterd.

Aan de buitenkant herken je de GP-uitvoering aan de uitbundige bumpers, dakspoiler, koolstofvezel platen bij de wielkasten en andere versieringen. Het interieur is aangekleed met onder meer grote, rode GP-logo’s. Achterin zitten is geen optie, want de achterbank is verwijderd ten gunste van een verstevigingsbalk.

Mini begint in maart 2020 met de levering van de John Cooper Works GP. De prijs is nog niet bekend.