Mercedes-Benz heeft zijn twee submerken Maybach en AMG losgelaten op de GLS. De top-SUV van het merk heeft er met de Maybach GLS 600 en de AMG 63 4Matic+ twee interessante uitvoeringen bij.

Mercedes-submerken Maybach en AMG hebben de Mercedes-Benz GLS op eigen wijze technisch en optisch aangekleed. Beide versies hebben de 4.0 V8-motor met EQ Boost mild hybrid-ondersteuning, maar die in de AMG-uitvoering is met maar liefst 612 pk flink krachtiger.

Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+

Voor het eerst presenteert AMG een sportieve topuitvoering van de GLS. De V8-motor heeft zoals gezegd 612 pk vermogen en een koppel van maar liefst 850 Nm. Het 0-100  km/u sprintje legt de GLS af in slechts 4,2 seconden, de topsnelheid is zoals gebruikelijk begrensd op 250 km/u. Uiteraard heeft AMG niet alleen de motor aangepakt, maar ook het onderstel, de remmen en de besturing. De AMG-uitvoering is standaard voorzien van Ride Control, waarmee overhellen in de bocht actief wordt tegengegaan. Door middel van rijstanden is het rijkarakter naar smaak te finetunen.

Mercedes-Maybach GLS 600

Het nieuwe topmodel van de reeks en daarmee ook de meest luxe SUV die Mercedes-Benz kan leveren, is de nieuwe Maybach GLS 600. Hiermee wordt de SUV een toplimousine op hoge poten. De achterbank is vervangen door twee luxe stoelen met ligstand. Extra isolatie zorgt ervoor dat het interieur nog stiller is. Alles in de auto is erop gericht om het de achterpassagiers zo comfortabel mogelijk te maken, zoals een speciale rijstand waarmee de luchtvering op de achteras nóg comfortabeler wordt afgesteld. Zonnegordijnen, een koelkast, uitklapbare tafeltjes, een champagneglashouder, het is allemaal (optioneel) aanwezig. Bij het openen van de auto zakt de carrosserie en schuift er een treeplank naar buiten, waardoor instappen nog eenvoudiger wordt.

De Maybach-uitvoering is aangekleed met een specifieke grille, extra chromen elementen, 22 of 23 inch lichtmetalen wielen. Optioneel levert Mercedes-Maybach de GLS met tweekleurige carrosserie, er zijn acht kleurencombinaties leverbaar. De V8-motor in de top-GLS heeft een vermogen van 558 pk.

De Mercedes-Maybach GLS 600 komt in de tweede helft van 2020 naar Nederland, de AMG-uitvoering staat voor het eerste halfjaar op de planning. De prijzen zijn nog niet bekend.