Fisker Ocean

Het herboren merk Fisker presenteert in januari het productiemodel van zijn elektrische SUV Ocean. De auto is vanaf nu te reserveren en wordt vanaf 2022 geleverd.

Fisker werkt hard aan een comeback. Het merk, dat in Nederland enkele jaren geleden kortstondig de plug-in hybride Karma verkocht, onthult in januari een nieuwe SUV met de naam Ocean. Enkele beelden van het model gaf het merk eerder al vrij en vanaf nu is de auto ook te reserveren, tegen een aanbetaling van 250 dollar (225 euro).

Fisker wil de Ocean ook aanbieden via een private lease-constructie, waarbij het mogelijk wordt om per maand op te zeggen. In het vaste maandtarief, dat voor Nederland nog vastgesteld moet worden, is een jaarkilometrage van bijna 50.000 kilometer en onderhoud met haal- en brengservice inbegrepen. Omdat Fisker geen eigen dealernetwerk gaat optuigen, vindt het onderhoud straks plaats bij aangewezen partnerbedrijven.

Fisker grijpt de start van de reserveringen aan om wat meer informatie over de elektrische SUV bekend te maken. Zo kondigt het merk aan dat er versies met vierwielaandrijving in de pijplijn zitten. Een bijzondere functie, die bijna elke uitvoering van de Ocean standaard heeft, is de California Mode, waarmee volgens Fisker met een druk op de knop het gevoel van een cabrio wordt nagebootst.

De onthulling van de productieversie van de Fisker Ocean is in januari en vanaf eind volgend jaar kunnen de geïnteresseerden hun reservering omzetten in een bestelling. De eerste leveringen moeten volgens de huidige planning in 2022 plaatsvinden.