Porsche brengt een hommage aan de op 30 september overleden Ben Pon jr. met een speciale editie van de 911. De exclusieve uitvoering was in eerste instantie ontwikkeld ter ere van 70 jaar Porsche-import in Nederland.

Met de Porsche 911 Carrera Ben Pon jr. eert het merk de op 30 september overleden coureur en Porsche-importeur. Het merk had de speciale uitvoering al ontwikkeld, ter ere van 70 jaar Porsche-import in Nederland, maar besloot het model om te dopen na het overlijden van Pon jr. Het bedrijf Pon was de eerste Porsche-importeur ter wereld. Daarom is de speciale 911 uitgevoerd in dezelfde kleur als de eerste Porsche 356 die in ons land werd geleverd.

De auto is door Porsche Pon Import in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur ontwikkeld en heeft Sport Design bumpers en side skirts. De chromen lijsten rondom de ramen zijn een knipoog naar klassieke Porsches. Binnenin is het speciale model voorzien van ruitjesbekleding op de stoelen, gemarkeerd door met blauw leer beklede stoelwangen. Badges met ‘70 Pon Porsche Import’ en een plaquette met daarop de naam van Ben Pon jr. maken de gelimiteerde 911 compleet.

Porsche gaat 20 exemplaren bouwen van de 911 Carrera 4S Ben Pon jr. De prijs is nog niet bekend.