Volkswagen heeft de onthullingsdatum van de nieuwe, achtste generatie Golf bekend gemaakt: 24 oktober. Ook presenteert het merk alvast een aantal schetsen.

De Volkswagen Golf 8 komt er nu echt aan! Je kunt 24 oktober rood omcirkelen in de agenda, op die dag presenteert het merk in thuisstad Wolfsburg de nieuwe generatie van zijn belangrijkste model. Volgens Volkswagen is de auto ‘verder geperfectioneerd’, met de nieuwste generatie motoren en geoptimaliseerde ondersteltechniek.

Volkswagen toont voor het eerst schetsen van het interieur. De nieuwe Golf krijgt een gedigitaliseerd dashboard, met een groot paneel waarin twee beeldschermen zijn opgenomen. Op het gebied van onlinefuncties moet de Golf 8 voorop lopen in zijn segment.

Volkswagen laat ook al vast wat zien van het design van de auto. Eerder gaf het merk al foto’s vrij van gecamoufleerde prototypes en nu volgen diverse schetsen. De nieuwe Golf is volgens Volkswagen ‘dynamischer dan ooit, maar aan alle kanten direct herkenbaar als Golf’.