Porsche introduceert de Taycan 4S, een nieuwe instapuitvoering van de elektrische auto. De minder krachtige elektromotor en het kleinere accupakket zorgen voor een fors lagere prijs.

De Porsche Taycan wordt bijna 50.000 euro bereikbaarder door de komst van de 4S-uitvoering. Die heeft een 390 kW (530 pk) sterke elektromotor, waar die van de Turbo minimaal 500 kW heeft. Ook het accupakket is met een capaciteit van 79,1 kWh kleiner, maar omdat de kleinere elektromotor minder elektriciteit verbruikt is het rijbereik nauwelijks minder. Porsche geeft 407 kilometer op.

De Taycan 4S wordt ook verkrijgbaar met de batterij uit de Taycan Turbo, die een capaciteit van 94,3 kWh heeft. Daarmee bereikt de elektrische Porsche 463 kilometer op een acculading. De elektromotor wordt, als je kiest voor de krachtigere accu, opgevoerd tot 420 kW (571 pk).

De 4S-uitvoering heeft enkele specifieke uiterlijke kenmerken, waarmee het instapmodel is te onderscheiden van de Turbo-versies. Een gewijzigde voorspoiler, volledige zwarte side skirts en 19 inch lichtmetalen met zwarte elementen zijn de belangrijke wijzigingen.

De komst van de 4S-uitvoering maakt de Taycan in een klap een stuk bereikbaarder. Porsche vraagt 109.900 euro voor de Taycan 4S, dat is bijna 50.000 minder dan de Taycan Turbo kost. Bestellen kan vanaf nu, de leveringen beginnen in januari.