Na de Ferrari F8 Tributo volgt de F8 Spider. De uitvoering met open dak is bijna net zo snel als de coupé-versie.

Ferrari presenteert de F8 Spider, de opvolger van de 488 Spider. Net als bij de dichte versie, de F8 Tributo, gaat om een zeer omvangrijke vernieuwing, maar niet om een compleet nieuw model. De Spider profiteert van dezelfde verbeteringen als de coupé en is dus lichter, sneller en heeft een compleet nieuw design aan de voor- en achterzijde.

De acceleratie van 0 naar 100 km/u doet de F8 Spider in 2,8 seconden, daarin geeft hij niks toe op zijn dichte dichte broer. Pas bij de sprint tot 200 km/u ontstaan er een kleine verschillen, maar vanuit stilstand in 8,2 seconden die snelheid bereiken is nog altijd indrukwekkend. De topsnelheid is 340 km/u. De prestaties worden geleverd door de bekroonde 3.9 V8 turbomotor van Ferrari, die 720 pk vermogen en 770 Nm koppel ophoest.

De hardtop van F8 Spider is ten opzichte van die van de 488 ongewijzigd en opent in 14 seconden. Dat kan tot een snelheid van 45 km/u. Het nieuwe design komt ook de aerodynamica ten goede, zo zorgt de grotere achterspoiler voor meer neerwaartse druk op hoge snelheden.

De F8 Spider is vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar in Nederland. De prijs is nog niet bekend.