Porsche breidt het aanbod van vierwielaangedreven versies uit naar het instapmodel van de 911, de Carrera. Vanaf eind oktober is de Carrera 4 te verkrijgen in Nederland.

Porsche presenteert op de autoshow van Frankfurt de 911 Carrera 4. Dat laatste getal staat voor het aantal aangedreven wielen. Invloed op de rechtelijnprestaties heeft dat niet, de 911 Coupé Carrera 4 accelereert onveranderd in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u. Een 385 pk sterke 3.0 zescilindermotor verzorgt de aandrijving.

Het 4wd-systeem neemt de Carrera over van de Carrera S. Ten opzichte van de vorige generatie 911 zijn er diverse verbeteringen aangebracht. De koppeling en het differentieel zijn nu watergekoeld en de koppelingsplaten versterkt. Optioneel is het systeem uit te breiden met een elektronisch aangestuurd differentieelslot op de vooras, voor betere prestaties in extreem gladde omstandigheden.

De toevoeging ‘4’ in het opschrift aan de achterkant is een van de weinig herkenningspunten van de vierwielaangedreven versies. Een ander onderscheidend element zijn de zilverkleurige roosters in de motorklep.

De prijzen van de 911 Carrera 4 zijn nog niet bekend.