Maserati MC20

Maserati maakt de naam bekend van zijn nieuwe sportwagen, die in mei wordt gepresenteerd. Het model gaat MC20 heten en is min of meer de spirituele opvolger van de spectaculaire MC12.

Maserati presenteert in mei zijn langverwachte nieuwe sportwagen. De naam maakt het merk nu alvast bekend: MC20. De twee letters staan voor Maserati Corse, de cijfers voor het jaar waarin de auto wordt gepresenteerd. Het merk verwijst in het persbericht naar de MC12 uit 2004, de spectaculaire sportauto die is gebaseerd op de Ferrari Enzo. Bij de MC12 staan de cijfers overigens voor het aantal cilinders. De auto werd in een zeer beperkte oplage van vijftig stuks geproduceerd.

De MC20 zal minder exclusief zijn, maar luidt wel een nieuw tijdperk van het merk in. Maserati maakt dit jaar een herstart met de MC20 als beginpunt. De sportwagen wordt gepresenteerd met brandstofmotor, maar later komt er ook een volledig elektrische versie. De MC20 is overigens niet de opvolger van de GranTurismo, die komt volgend jaar en krijgt eveneens een elektrische aandrijving.

De MC20 is ook het startsein voor de terugkeer van Maserati in de autosport, net als de MC12 dat was. In welke hoedanigheid het merk terugkeert op de circuits is nog niet bekend. In mei komen we daarover ongetwijfeld meer te weten.