Teaser Volkswagen Golf GTI 2020

De autosalon van Genève zal dit jaar het wereldtoneel zijn van het debuut van de nieuwe Volkswagen Golf GTI. We kunnen de eerste informatie al met je delen.

In maart begint de verkoop van de nieuwe generatie Volkswagen Golf, ook wel 'Golf 8' genoemd. In dezelfde maand presenteert het merk een nieuw lid van de nieuwe Golf-familie: de sportieve hot hatch-uitvoering GTI. Voor velen van ons is dit iets om naar uit te kijken! Het debuut vindt plaats op de autosalon van Genève, in de tweede week van maart. 

Helaas worden de prestatiecijfers pas bekendgemaakt tijdens die première. Het enige dat Volkswagen hierover kwijt wil is dat het merk de 'performance-lat' nóg hoger gaat leggen met een 'zeer krachtige motor, maar vooral met zijn innovatieve onderstel dat met adaptive chassis control tot in details is in te stellen'. 

Wat weten we al wel? Dat een aantal van de innovaties uit de reguliere Golf 8 ook in de GTI terechtkomen. Denk daarbij aan het volledig digitale dashboard met grote schermen, de Travel Assist-functie voor semi-autonoom rijden tot 210 km/u, en de Car2X-techniek waarmee gecommuniceerd kan worden tussen de Golf GTI en andere auto's. Dat laatste is gericht op het verhogen van de veiligheid. 

Natuurlijk zal het traditionele 'GTI-DNA niet ontbreken' op de nieuwkomer. Zo bekleedt Volkswagen de stoelen weer met ruitjesstof en rode designdetails. Het merk maakt hier en daar wel een vertaalslag naar het design van de nieuwe generatie, zoals bijgaande teaser laat zien. Er is led-dagverlichting over de gehele breedte en de honingraat grille wordt groter van formaat.