De eerste geproduceerde Volkswagens ID.3

Voor Volkswagen staat 2020 in het teken van de ID.3. Het merk doet er alles aan om de introductie van het elektrische model soepel te laten verlopen.

Volkswagen zet alles op alles om de introductie van zijn belangrijkste model in jaren volgens plan te laten verlopen. 2020 staat volgens het merk dan ook vooral in het teken van de introductie van de ID.3. Hoewel dit ook het jaar is waarin de nieuwe Golf op de markt komt, is een gestroomlijnde productiestart van de ID.3 de belangrijkste uitdaging.

Het model moet in de zomer op de markt komen en Volkswagen wil geen uitstel. De vertragingen en kinderziektes die er bij de introducties van elektrische auto’s van andere merken waren wil het Volkswagen voorkomen. Daarom investeert Volkswagen niet alleen nu, maar ook de komende jaren in de productie van elektrische modellen. Zo start in 2020 bijvoorbeeld de bouw van een fabriek die batterijcellen gaat produceren.

Volkswagen heeft inmiddels 37.000 reserveringen voor de ID.3. Alle geïnteresseerden hebben een aanbetaling gedaan en kunnen binnenkort hun interesse omzetten in een echte bestelling.