Eind deze maand introduceert Dacia de nieuwe, derde generatie van de Sandero, Sandero Stepway en Logan. Het merk heeft het silhouet van de drie volledig opnieuw getekend.

Op 29 september aanstaande zal Dacia drie nieuwe modellen onthullen. De Sandero, Sandero Stepway en Logan krijgen een volledig nieuw getekend silhouet, een dat beter aansluit bij de wensen van hedendaagse consumenten: modellen die ook op de langere termijn nog modern ogen. Met vloeiende lijnen en een robuuste indruk door duidelijke 'schouders' en wielkasten. 

Zo helpen de bredere spoorbreedte en wielen de Sandero sterker voorkomen. De auto krijgt een lager dak dat naar achter toe afloopt, een meer gebogen voorruit en een radioantenne achterop het dak. De Sandero Stepway krijgt opnieuw een verhoogde bodemvrijheid. De voorzijde is herkenbaar aan de bollere motorkap met dubbele vouw. 

De over 3 weken te onthullen Logan is de sedan, niet de 'MCV' stationwagon zoals we die in Nederland kennen. De sedan is wat langer dan de huidige, tweede generatie en heeft iets kleinere zijramen. Net als de Sandero krijgt de Logan een aflopende daklijn waarop een radioantenne gemonteerd wordt. 

Alle drie de nieuwkomers zullen ook het nieuwe lichtsignatuur van Dacia dragen. Het gaat om een liggende Y-vorm waarvan de 'onderste' poot horizontaal doorloopt in de grille. Ook in de lichtunits achteraan zie je het Y-vormig ontwerp terugkomen. Overige details over de nieuwe Dacia's horen we op 29 september aanstaande.