De RDW waarschuwt tegen bemiddelingssites die hoge kosten in rekening brengen om een kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode voor je te regelen. Ook blijken deze tussenpersonen de diensten soms helemaal niet te leveren. 

Heb je een nieuw of vervangend kentekenbewijs nodig? Of beschik je niet (meer) over de tenaamstellingscode die je nodig hebt voor de aanvraag van een kentekencard? Op internet bieden diverse bemiddelaars aan dit voor jou te regelen bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). De kosten die ze je uiteindelijk in rekening brengen liggen echter boven het wettelijk tarief. Soms moet je wel 20 euro betalen voor de code, terwijl je bij de RDW zelf niet meer dan 1 euro kwijt bent. 

Vaak suggereren de bemiddelaars namens de RDW te handelen, dat is echter niet zo. De RDW waarschuwt nu om geen gebruik te maken van deze bemiddelaars. Temeer omdat de officiële instantie berichten ontvangt dat sommige bemiddelsites de betaalde diensten helemaal niet leveren. Of dat de producten zo laat worden geleverd dat je de kans loopt een boete te krijgen.

De wettelijke tarieven die de RDW in rekening brengt zijn 1 euro voor een tenaamstellingscode en 31,50 euro voor een vervangend kentekenbewijs. Het heft daar geen extra kosten bovenop. De code kun je downloaden met behulp van DigiD via de officiële RDW-website en ook de kentekenaanvraag kun je daar doen. Overigens: bij aankoop van een auto via een betrouwbaar autobedrijf ontvang je de tenaamstellingscode van dit bedrijf.