De Skoda ENYAQ iV staat sinds deze week bij de Nederlandse dealers. De eerste elektrisch aangedreven SUV van Skoda debuteert in ons land als extra aantrekkelijk geprijsde en uitgeruste First Edition die vanaf € 49.950 direct uit voorraad te rijden is.

De 100% elektrisch aangedreven Skoda ENYAQ iV heeft een accupakket dat snel op te laden is en hij mag aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken. Voor zakelijke rijders geldt bovendien dat ze over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs slechts 12% fiscale bijtelling betalen. Om de marktintroductie van de ENYAQ iV aan te zetten heeft Skoda een ruime voorraad First Edition-modellen aangelegd.

Het gamma start met de ENYAQ iV 60 First Edition, met een 132 kW/180 pk sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket (actieradius 405 km). De First Edition is extra uitgerust met onder andere metallic lak, 20 inch lichtmetalen velgen, de 100 kW snellaadmogelijkheid, het luxe Lodge-interieur, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie. Ook inbegrepen zijn het Klimaat Pakket (o.a. volautomatische 3-zone airconditioning), Transport Pakket, Comfort Pakket (keyless entry en start, donker getinte ramen achter, draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons), Licht Pakket (o.a. LED Matrix-verlichting) en Assistentie Pakket (adaptieve cruise control met traffic jam assist, side assist etc.). De Skoda ENYAQ iV 60 First Edition is er vanaf € 49.950.

De ENYAQ iV 80 met een 150 kW/204 pk sterke elektromotor en 77 kWh accupakket (actieradius 508 km) is er ook als First Edition. Met nog meer luxe door onder andere 21 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding en het Sport Plus Pakket. De ENYAQ iV 80 First Edition is leverbaar vanaf € 61.760.