Per direct kun je de Suzuki Vitara en S-Cross ook met automaat bestellen. Het trekgewicht van beide SUV cross-overs wordt tot 1.500 kg verhoogd.

Het gamma van de Suzuki Vitara en S-Cross wordt uitgebreid met uitvoeringen die voorzien zijn van automaat. Deze zijn per direct te bestellen; de Vitara vanaf 27.550 euro en de S-Cross vanaf 28.400 euro. De automatische transmissie is beschikbaar op de uitvoeringen Select en Style. Verder is deze leverbaar met AllGrip-vierwielaandrijving.

Net als de handbak-uitvoeringen hebben deze modellen Smart Hybrid-techniek. Dat is een milde hybride aandrijflijn, bestaande uit de 1.4 Boosterjet-turbobenzinemotor (129 pk, 235 Nm), geïntegreerde startmotor (tot 14 pk vermogensboost) en 48V lithium-ion-accu. De eerste exemplaren staan vanaf maart bij de Suzuki-dealers.

Een tweede verandering is de 300 kg extra trekgewicht vanaf modeljaar 2021. Dat betekent dat elke Vitara en S-Cross die je vanaf heden bestelt - of die nu een handbak heeft of een automatische transmissie - tot 1.500 kg geremd gewicht mee kan trekken. Dat is handig voor wie een caravan, trailer of aanhangwagen achter de Suzuki wil hangen.