Skoda geeft de SUV Karoq een update op alle vlakken. De auto is van buiten en van binnen onder handen genomen, maar oogt toch vertrouwd. 

In 2022 neemt Skoda de vernieuwde Karoq in de verkoop. Alles aan dat model is up-to-date gebracht: het exterieur, interieur, de rijhulpsystemen, de infotainment en de veiligheidssystemen. Ook is de optielijst uitgebreid. Software krijgt voortaan 'over-the-air' updates. 

Exterieur en interieur

Het Tsjechische merk heeft het uiterlijk subtiel gewijzigd, zodat de compacte SUV toch vertrouwd oogt. Denk bijvoorbeeld aan iets andere bumpers en anders opgedeelde rijdagverlichting. Een aantal modificaties helpt de aerodynamica (de Cw-weerstandscoëfficiënt is slechts 0,30) te versterken, voor een gunstiger brandstofverbruik. 

Voor zowel het interieur als het exterieur zijn er nieuwe opties, waaronder full-led Matrix-koplampen; een Eco-pakket met stoelbekleding van hergebruikte of teruggewonnen materialen; een passagiersstoel met elektrische verstelling inclusief geheugenfunctie; en een Phonebox om smartphones draadloos op te laden. 

Skoda Karoq 2022

Multimedia en assistentiesystemen

In de loop van 2022 zal de Karoq alleen nog leverbaar worden met een digitaal instrumentarium dat een 8 inch display heeft. De Virtual Cockpit met 10,25 inch scherm kent vijf weergavemogelijkheden om uit te kiezen. Ook de diverse infotainmentsystemen zijn van de nieuwste generatie. Deze komen standaard met DAB+ digitale radio-ontvangst. In de vernieuwde Karoq ben je altijd online. Dankzij Wireless Smartlink-techniek worden smartphones draadloos verbonden met Apple CarPlay of Android Auto. 

Skoda heeft verder rijassistentiesystemen verbeterd, uitgebreid dan wel toegevoegd. Het optionele Travel Assist komt bijvoorbeeld inclusief Predictive cruise control. Daarmee worden navigatiegegevens en sensorische informatie gebruikt om bij bochten of een snelheidslimiet het tempo van de SUV proactief aan te passen. Andere, al dan niet optionele hulpsystemen zijn onder meer Crew Protect Assist, Hands-on Detect en Area View met 360 graden camera en Trailer Assist.