Zin voor avontuur zit bij de nieuwe volledig elektrische MINI Countryman SE ALL4 in de genen. De volledig elektrische familie-crossover straalt zelfvertrouwen uit en vormt een betrouwbare metgezel bij het verkennen van nieuwe wegen, ongeacht het soort terrein. Dankzij krachtige ALL4-vierwielaandrijving, uitgebreide rijhulpsystemen en gedeeltelijk geautomatiseerd Level 2-autonoom rijden garandeert de elektrische allrounder tractie, controle en Go-Kart feeling op elke ondergrond. Het overbruggen van grote afstanden is geen probleem dankzij een elektrische actieradius tot 433 kilometer* (WLTP). De marktintroductie van de MINI Countryman SE ALL4 vindt plaats in mei 2024.

Kenmerkend voor de nieuwe generatie MINI Countryman is het moderne, minimalistische design met duidelijk vormgegeven oppervlakken en bredere wielkasten. Daardoor oogt het model krachtiger dan ooit, helemaal als MINI Countryman SE ALL4. Bovendien is de alleskunner aanzienlijk gegroeid en is hij ten opzichte van zijn voorganger zes centimeter hoger en dertien centimeter langer. Als gevolg hiervan biedt het momenteel grootste MINI-model meer binnenruimte dan ooit. Dankzij de bagageruimte van maximaal 1.450 liter met neergeklapte achterbanke is het vervoeren van grote spullen geen enkel probleem.

“De nieuwe volledig elektrische MINI Countryman met vierwielaandrijving is het toonbeeld van veelzijdigheid en Go-Kart gevoel. Het is de eerste MINI ‘Made in Germany’ en hij maakt een statement voor milieuvriendelijke mobiliteit. Dankzij de grotere afmetingen is het een auto voor het hele gezin”, zegt Stefanie Wurst, hoofd van MINI.

Volledig elektrische vierwielaandrijving voor emissievrije avonturen.
De nieuwe MINI Countryman SE ALL4 is uitgerust met twee krachtige elektromotoren met een systeemvermogen van 230 kW (313 pk) en een systeemkoppel van 494 Nm. Hiermee accelereert de MINI Countryman SE ALL4 in slechts 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en is een topsnelheid van 180 km/u mogelijk.

De krachtige batterij heeft een energie-inhoud van 66,45 kWh*, goed voor een actieradius tot 433 kilometer (WLTP). Via een snellader met 130 kW gelijkstroom (DC) is de batterij van 10 procent naar 80 procent in minder dan 30 minuten op te laden. Klanten kunnen het laadproces optimaliseren via eenvoudig te begrijpen instellingen, toegankelijk via de MINI-app.

Comfortabel vertrekken is mogelijk door het opladen op een vaste vertrektijd af te ronden en door het interieur nog voor vertrek te verwarmen of te koelen via de preconditioneringsfunctie. Voor het eerst kan de nieuwe MINI Countryman SE ALL4 worden opgeladen met het Plug & Charge-systeem. Deze voorziening herkent openbare laadstations zonder extra autorisatie en start automatisch het laadproces bij geschikte laadstations.

Innovatieve rijhulpsystemen ondersteunen de bestuurder onderweg. Met de Driving Assistant Professional maakt de MINI Countryman SE ALL4 voor het eerst gedeeltelijk geautomatiseerd Level 2-autonoom rijden op snelwegachtige routes mogelijk. De bestuurder kan hierdoor bij snelheden tot 60 km/u de handen van het stuur halen, zolang de bestuurder het verkeer op de voet blijft volgen en op elk moment klaar is om in te grijpen. Bovendien detecteert de slimme assistent ruimte in het verkeer om gemakkelijk de afrit te nemen. Het systeem brengt het voertuig op de optimale snelheid voor het geassisteerd wisselen van rijstrook.

Maximaal offroad-karakter met typische MINI-proporties.
Kenmerkend voor het ontwerp van de MINI Countryman SE ALL4 zijn korte overhangen, een korte motorkap, een lange wielbasis, verzonken portiergrepen, het ontbreken van omlijsting van de wielen, grote wielen en grote raamoppervlakken voor maximale lichtinval in het interieur. Daarnaast wordt het crossoverdesign extra versterkt door de verticale oriëntatie van de carrosseriedetails.

De onderscheidende 20-inch lichtmetalen wielen van de MINI Countryman SE ALL4 zijn net als de hele carrosserie aerodynamisch geoptimaliseerd. Het resultaat: een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,26, een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Het stijlvolle ontwerp van de C-stijl met het modelspecifieke ALL4-logo ondersteunt de verlengde daklijn aan de achterkant van het voertuig en laat deze tegelijkertijd korter lijken. Aan de achterkant vallen duidelijke vlakken en verzonken achterlichten op. De verticale oriëntatie benadrukt de breedte van de MINI Countryman SE ALL4. De MINI LED-koplampen en achterlichten ondersteunen het onderscheidende uiterlijk met een nieuwe uitstraling door unieke lichtsignaturen.

De MINI Countryman SE ALL4 is verkrijgbaar in vier uitrustingsvarianten waarbij elke variant de verschillende voertuigkenmerken benadrukt met stijlvolle exterieur- en interieurkenmerken. Voor het eerst bij de Countryman is de nieuwe kleur Vibrant Silver opgenomen in het assortiment van karakteristieke contrasterende dakkleuren.

Geavanceerde technologie en hoogwaardige interieurmaterialen.
Het middelpunt van het interieur van de MINI Countryman SE ALL4 is het ronde OLED-display. Het centrale instrument heeft een diameter van 240 mm en een hoogwaardig glasoppervlak en stuurt de infotainment- en rijhulpsystemen aan. Met het nieuwe MINI Operating System 9 kunnen alle voertuigfuncties intuïtief worden bediend via de touch- of stemassistent.

Om het Go-Kart gevoel nog verder te verhogen zijn er MINI Experience Modes beschikbaar. Naast specifieke grafische elementen op het OLED-display kunnen MINI-liefhebbers  het hele interieur op een nieuwe manier ervaren door middel van speciale lichteffecten in verschillende kleuren en patronen. Bovendien creëren de nieuwe MINI Driving Sounds in de volledig elektrische MINI Countryman SE ALL4 een unieke sfeer.

In de nieuwe MINI Countryman SE ALL4 profiteren de bestuurder en voorpassagier van aanzienlijk meer comfort dankzij bijna drie centimeter extra schouder- en elleboogbreedte. Daarnaast is de schouderbreedte van de stoelen achterin met 2,5 centimeter vergroot. Dankzij minimalistische vormen en een dashboard met tweekleurig textieldesign oogt de cockpit modern en overzichtelijk. Het panoramische dak kan half worden geopend en brengt licht in het interieur. De vier MINI uitvoeringen van de nieuwe MINI Countryman hebben allemaal een eigen modern interieurdesign.

De belangrijkste rijfuncties zijn direct toegankelijk via de opnieuw ontworpen tuimelschakelaars. Hierdoor is de traditionele keuzehendel niet meer nodig en ontstaat er ruimte in de middenconsole voor praktische opbergmogelijkheden, zoals een ruim opberg vak voor een smartphone waar deze tegelijkertijd draadloos wordt opgeladen.