Mijn Autokopen.nl

12 Jaguar autotests en reviews gevonden

 1. Jaguar E-Pace: met de E van…

  Review Jaguar E-Pace D180 AWD First Edition

  Autotest 5 april 2018 Tekst: Bob Kroese

  Omdat de wereld om SUV’s vraagt, maakt Jaguar die. 2 jaar geleden maakten we kennis met de grote F-Pace en nu stuurt Jaguar de E-Pace de weg op. Een maatje kleiner, iets goedkoper en misschien wel nóg opvallender. Een SUV, maar dan anders. Het is ten slotte een Jaguar en die moet altijd een beetje boven de middenmoot uitstijgen. Lukt dat ook op andere gebieden?

  Lees meer
  Tags: jaguar e-pace
 2. Jaguar F-Pace: het tegendeel

  Review Jaguar F-Pace 30d Portfolio

  Autotest 29 juni 2016 Tekst: Bob Kroese

  De eerste SUV van Jaguar is een feit. Het merk betreedt het onverharde grondgebied van zustermerk Land Rover met de F-Pace. Kan een SUV de merkwaarden van Jaguar vertegenwoordigen? Sportieve SUV’s zijn niet nieuw, maar het is niet makkelijk om dat concept goed uit te voeren. Is het Jaguar gelukt?

  Lees meer
  Tags: jaguar f-pace
 3. Jaguar XF: afgeslankte roofkat

  Review Jaguar XF 2.0 D aut. 163 pk E-Performance R-Sport

  Autotest 7 januari 2016 Tekst: David Joost Kamermans

  Met de fonkelnieuwe XF maakt Jaguar opnieuw jacht op de zakelijke rijder. De tweede generatie XF werd gedownsized met zuinigere motoren en een aluminium koetswerk. Hierdoor is de roofkat niet alleen lichter, maar beweegt ‘ie zich wendbaarder, sneller en efficiënter over het asfalt. Ik speel graag voor leaseprooi, om te testen hoe deze nieuwe Britse zakenlimousine de markt wil veroveren.

  Lees meer
 4. Jaguar XE: back in business

  Review Jaguar XE 2.0 163 pk diesel E-Performance Prestige

  Autotest 3 september 2015 Tekst: David Joost Kamermans

  Met de nieuwe XE wil Jaguar de bestuurders van Duitse premium-sedans verleiden om de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. Met de X-Type waagde Jaguar in 2001 een eerste poging. Daarna bleef het stil en trokken de ingenieurs zich terug om te bedenken hoe het beter kon. Is Jaguar met de fonkelnieuwe XE back in business?

  Lees meer
  Tags: jaguar xe 20 procent bijtelling lease
 5. Jaguar F-Type R Coupé vs XKR-S Convertible: roofkattenduel

  Dubbeltest Jaguar F-Type Coupé 5.0 V8 R Supercharged Coupe en Jaguar XKR 5.0 V8 XKR-S Convertible

  Autotest 25 december 2014 Tekst: David Joost Kamermans

  In deze dubbeltest vergelijken we een oude generatie Jaguar met een recente nakomeling. We leggen een generatiekloof bloot tussen de oudere XKR-S Convertible en de nieuwe T-Type Coupé R. Tijd om de beest uit te hangen in dit 1.100 pk sterke roofkattenduel.

  Lees meer
 6. Jaguar F-Type: niet voor de poes

  Review Jaguar F-Type V6 S

  Autotest 5 februari 2014 Tekst: David Joost Kamermans

  De Jaguar F-Type is geen retromodel of evolutie van de klassieke sportwagen, maar een compleet nieuwe roadster die de verjonging van het Britse merk van de afgelopen jaren onderstreept. De F-Type is dan ook niet meer dan een knipoog naar het verleden.

  Lees meer
 7. Dubbeltest Mercedes S-Klasse en Jaguar XJ

  Dilemma op topniveau

  Autotest 15 januari 2014 Tekst: David Joost Kamermans

  De nieuwste grootmacht uit Duitsland ligt binnen bereik in de vorm van de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Een maatschappelijk verantwoorde ‘Hybrid’ met chauffeur, dat klinkt CEO-waardig. Of denk je ‘out-of-the-box’ en voldoet de vernieuwde Jaguar XJ meer aan je persoonlijke smaak?

  Lees meer
  Tags: jaguar xj mercedes-benz s-klasse dubbeltest hybride
 8. Jaguar XF 3.0D 240 Sportbrake Premium Business Edition

  Met groot genoegen

  Autotest 16 april 2013 Tekst: Anton van der Wulp

  Weet je het nog, toen Jaguar eind 2003 de allereerste foto’s toonde van de X-Type Estate? Een dieselmotor was al heiligschennis voor het merk van Britse adel, maar toen daar nog een stationwagen aan toegevoegd werd waren de liefhebbers pas echt gechoqueerd. Een succes werd ‘t nooit. 8 jaar later verschijnt dan nu de grotere Jaguar XF Sportbrake.

  Lees meer
  Tags: jaguar xf sportbrake
 9. Jaguar XFR 5.0 V8 Supercharged

  Liefde op het eerste gezicht

  Autotest 23 oktober 2012 Tekst: David Joost Kamermans

  Oog in oog is zelfs stilstaand de beweging en kracht te zien die de XFR uitstraalt. De Jaguar intimideert zijn prooi met een zelfverzekerde grijns en zijn luchtinlaten kunnen een antilope verslinden. Een dynamische coupélijn verraadt de snelheid waarmee hij kan toeslaan en vier uitlaten geven blijk van het gebrul waarmee dat gepaard gaat.

  Lees meer
  Tags: jaguar xf
 10. Jaguar XKR-S Coupé 5.0 V8 Supercharged

  Wildcat

  Autotest 14 juni 2012 Tekst: Anton van der Wulp

  De Jaguar XKR-S is met 550 pk de krachtigste in serie geproduceerde Jaguar ooit. Meer pk’s dus dan de XJ220 uit de jaren ’90, die supersportwagen heeft 1 pk minder - wat haast geen toeval kan zijn. Zo stijlvol en chique als de XK Coupé eruit ziet, zo adembenemend snel en bruut oogt de XKR-S. Je zou z’n voorkomen niet helemaal ‘des Jaguars’ kunnen noemen, maar daarmee doe je deze prachtmachine tekort.

  Lees meer
  Tags: jaguar xk