Mijn Autokopen.nl

29 Kia autotests en reviews gevonden

 1. Kia Ceed Sportswagon: wat ruimte krijgt groeit

  Review Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDi DCT7

  Autotest 16 februari 2022 Tekst: Elco van der Meer

  Het hoofdkantoor van Kia mag weliswaar in Zuid-Korea staan, het merk krijgt alle ruimte om zich in Europa te ontwikkelen. De derde generatie Ceed is ook nog meer Europees dan voorheen en heeft alles in zich om het zijn concurrenten zeer moeilijk te maken. De Ceed Sportswagon, afgekort SW, is daarvoor minstens zo belangrijk als de hatchback. Tijd om ‘m te testen.

  Lees meer
  Tags: kia ceed sportswagon
 2. Kia ProCeed: de ratio voorbij

  Review Kia ProCeed 1.4 T-GDi GT-Line

  Autotest 25 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

  Kia timmert stevig aan de weg in Europa, vooral vanwege kwaliteitsproducten met de juiste prijs. Nu is het tijd voor de volgende stap: emotie. Met de Stinger lanceerde Kia het eerste model dat je niet puur op rationele gronden koopt, de tweede is de nieuwe ProCeed. Niet dat deze onpraktisch is, integendeel, maar z’n bijzondere ontwerp maakt tongen los en krijgt vele handen op elkaar. Rond kunststad Barcelona – een toepasselijke plek – mag Kia’s nieuwste zich bewijzen.

  Lees meer
  Tags: kia proceed
 3. Kia e-Niro: stekker boven het maaiveld

  Review Kia e-Niro 64kWh ExecutiveLine

  Autotest 11 januari 2019 Tekst: Elco van der Meer

  Het modelgamma van Kia ziet er keurig uit en is van hoogwaardige kwaliteit, terwijl de auto’s technologisch vooral trends volgen. Tot nu dan. De Kia e-Niro is een van de eerste relatief betaalbare elektrische auto’s met een serieuze actieradius van ruim 400 km. De e-Niro steekt dus boven het maaiveld uit, maar hoe rijdt ‘ie? Deze rijtest geeft daarop het antwoord.

  Lees meer
  Tags: kia niro elektrische auto
 4. Kia Stinger GT: impact die je inpakt

  Review Kia Stinger GT 3.3 T-GDI V6 AWD

  Autotest 11 augustus 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Is het een BMW? Nee, zelfs de meest uitgesproken BMW oogt naast deze auto welhaast eenvoudig. Is het een Porsche Panamera? Ik geef toe, hij heeft er kenmerken van. Maar is het dan een Maserati, zoals mensen op straat hem meermaals determineren? Zelfs zo’n Italiaans raspaardje is het niet. Dit is de Kia Stinger GT en een week lang is hij, speciaal voor jou, van mij. Een rij-ervaring.

  Lees meer
  Tags: kia stinger
 5. Kia Ceed: ontkiemd, volgroeid

  Review Kia Ceed 1.0 T-GDi ExecutiveLine

  Autotest 30 juni 2018 Tekst: Elco van der Meer

  De naam Kia Cee’d kennen we nog maar net 10 jaar, toch heeft de C-segment-auto van Kia al een eigen plek op de markt veroverd. Niet alleen de zakelijke rijder weet de Cee’d te vinden, want een kwart van de rijders is particulier. De nieuwe Kia Cee’d is ten opzichte van zijn voorganger niet groter geworden en is dus voorlopig uitgegroeid. Om dat te benadrukken verdwijnt de wat onhandige apostrof uit de naam. Maak kennis met de Ceed. Kia Ceed.

  Lees meer
  Tags: kia ceed
 6. Kia Stonic: nog meer keuzestress

  Test Kia Stonic 1.0 T-GDI

  Autotest 21 december 2017 Tekst: Bob Kroese

  Het lijkt wel of er elke week een nieuwe compacte SUV bijkomt. Zie jij door de SUV’s de cross-overs nog? Je hebt de ‘echte’ SUV’s, met een hoge instap. En er zijn cross-overs, met een gestroomlijnd design. Kia zet nu de Stonic in de showrooms. Die vinkt alvast de boxjes ‘compact’, ‘voordelig’ en ‘gestroomlijnd’ aan. Met een knalgeel exemplaar ga ik in bar winterweer op zoek naar meer boxjes om aan te vinken.

  Lees meer
  Tags: kia stonic
 7. Kia Picanto: zelfde recept, verfijndere smaak

  Review Kia Picanto 1.0 CVVT ExecutiveLine

  Autotest 4 april 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Bij introductie van de Kia Picanto in 2004 waren de snack-grappen niet van de lucht. Het lachen is de meesten inmiddels wel vergaan, want de Picanto behoort tot de meest bestelde auto’s in Nederland. Kia is inmiddels toe aan de derde generatie, die ik aan de tand voel in zonnig Barcelona.

  Lees meer
  Tags: kia picanto
 8. Kia Rio: alles bereikt?

  Test Kia Rio 1.0 T-GDI 100 ComfortPlusLine Navigator

  Autotest 2 februari 2017 Tekst: Bob Kroese

  Het is het jaar 2000 als Kia een nieuw model introduceert met de vrolijk klinkende naam Rio. Met z'n uitbundige vormen en ruime interieur een echt buitenbeentje in het compacte segment. 17 jaar later staat de vierde generatie klaar en is de Rio uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde verschijning.

  Lees meer
  Tags: kia rio
 9. Kia Optima Sportswagon: lang verwacht, direct goed

  Review Kia Optima Sportswagon GT

  Autotest 5 januari 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De vorige Kia Optima was een erg fraaie auto, met één belangrijke tekortkoming. Er was geen stationwagon leverbaar, terwijl juist dat type auto in dit segment populair is. Met de geheel nieuwe Optima maakt Kia dit gemis goed. De Optima Sportswagon, zoals hij voluit heet, ziet er gelikt uit.

  Lees meer
 10. Kia Niro: roken en drinken met mate

  Review Kia Niro SportsLine

  Autotest 25 mei 2016 Tekst: Elco van der Meer

  Kia kent als geen ander de smaak van SUV-succes, de Sportage is daarvan het levende bewijs. Is dat genoeg? Blijkbaar niet, want Kia verraste vorig jaar vriend en vijand toen het de Niro presenteerde. Deze SUV opereert min of meer in hetzelfde segment als de Sportage en is altijd een hybride.

  Lees meer