26 Kia autotests en reviews gevonden

 1. Kia Stinger GT: impact die je inpakt

  Review Kia Stinger GT 3.3 T-GDI V6 AWD

  Autotest 11 augustus 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Is het een BMW? Nee, zelfs de meest uitgesproken BMW oogt naast deze auto welhaast eenvoudig. Is het een Porsche Panamera? Ik geef toe, hij heeft er kenmerken van. Maar is het dan een Maserati, zoals mensen op straat hem meermaals determineren? Zelfs zo’n Italiaans raspaardje is het niet. Dit is de Kia Stinger GT en een week lang is hij, speciaal voor jou, van mij. Een rij-ervaring.

  Lees meer
  Tags: kia stinger
 2. Kia Ceed: ontkiemd, volgroeid

  Review Kia Ceed 1.0 T-GDi ExecutiveLine

  Autotest 30 juni 2018 Tekst: Elco van der Meer

  De naam Kia Cee’d kennen we nog maar net 10 jaar, toch heeft de C-segment-auto van Kia al een eigen plek op de markt veroverd. Niet alleen de zakelijke rijder weet de Cee’d te vinden, want een kwart van de rijders is particulier. De nieuwe Kia Cee’d is ten opzichte van zijn voorganger niet groter geworden en is dus voorlopig uitgegroeid. Om dat te benadrukken verdwijnt de wat onhandige apostrof uit de naam. Maak kennis met de Ceed. Kia Ceed.

  Lees meer
  Tags: kia ceed
 3. Kia Stonic: nog meer keuzestress

  Test Kia Stonic 1.0 T-GDI

  Autotest 21 december 2017 Tekst: Bob Kroese

  Het lijkt wel of er elke week een nieuwe compacte SUV bijkomt. Zie jij door de SUV’s de cross-overs nog? Je hebt de ‘echte’ SUV’s, met een hoge instap. En er zijn cross-overs, met een gestroomlijnd design. Kia zet nu de Stonic in de showrooms. Die vinkt alvast de boxjes ‘compact’, ‘voordelig’ en ‘gestroomlijnd’ aan. Met een knalgeel exemplaar ga ik in bar winterweer op zoek naar meer boxjes om aan te vinken.

  Lees meer
  Tags: kia stonic
 4. Kia Picanto: zelfde recept, verfijndere smaak

  Review Kia Picanto 1.0 CVVT ExecutiveLine

  Autotest 4 april 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Bij introductie van de Kia Picanto in 2004 waren de snack-grappen niet van de lucht. Het lachen is de meesten inmiddels wel vergaan, want de Picanto behoort tot de meest bestelde auto’s in Nederland. Kia is inmiddels toe aan de derde generatie, die ik aan de tand voel in zonnig Barcelona.

  Lees meer
  Tags: kia picanto
 5. Kia Rio: alles bereikt?

  Test Kia Rio 1.0 T-GDI 100 ComfortPlusLine Navigator

  Autotest 2 februari 2017 Tekst: Bob Kroese

  Het is het jaar 2000 als Kia een nieuw model introduceert met de vrolijk klinkende naam Rio. Met z'n uitbundige vormen en ruime interieur een echt buitenbeentje in het compacte segment. 17 jaar later staat de vierde generatie klaar en is de Rio uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde verschijning.

  Lees meer
  Tags: kia rio
 6. Kia Optima Sportswagon: lang verwacht, direct goed

  Review Kia Optima Sportswagon GT

  Autotest 5 januari 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De vorige Kia Optima was een erg fraaie auto, met één belangrijke tekortkoming. Er was geen stationwagon leverbaar, terwijl juist dat type auto in dit segment populair is. Met de geheel nieuwe Optima maakt Kia dit gemis goed. De Optima Sportswagon, zoals hij voluit heet, ziet er gelikt uit.

  Lees meer
 7. Kia Niro: roken en drinken met mate

  Review Kia Niro SportsLine

  Autotest 25 mei 2016 Tekst: Elco van der Meer

  Kia kent als geen ander de smaak van SUV-succes, de Sportage is daarvan het levende bewijs. Is dat genoeg? Blijkbaar niet, want Kia verraste vorig jaar vriend en vijand toen het de Niro presenteerde. Deze SUV opereert min of meer in hetzelfde segment als de Sportage en is altijd een hybride.

  Lees meer
 8. Kia Sportage: naam van het beestje

  Review Kia Sportage 1.6 T-GDI 7DCT AWD GT-PlusLine

  Autotest 31 januari 2016 Tekst: Elco van der Meer

  Kia zit bovenop de vraag naar cross-overs met een vervolg op succesverhaal Sportage. Rond Barcelona rijd ik de eerste meters met de nieuwste generatie.

  Lees meer
  Tags: kia sportage
 9. Kia Optima: op z’n Duits

  Review Kia Optima 1.7 CRDi DCT7 DynamicLine

  Autotest 20 januari 2016 Tekst: Bob Kroese

  In Nederland zie je de vorige generatie van de Kia Optima regelmatig rijden maar toch is dat niet het grootste succes van dit model. Met de Optima bewees Kia namelijk definitief dat het prima zakensedans kan bouwen en als je daarin slaagt als autobouwer, dan kan je alles. Op die stevige basis bouwt Kia met de tweede generatie voort.

  Lees meer
  Tags: kia optima
 10. Kia Sorento: de kar trekken

  Review Sorento 2.2 CRDi 4WD ExecutiveLine Aut.

  Autotest 2 februari 2015 Tekst: Elco van der Meer

  De nieuwe Kia Sorento is geen echte SUV meer. Volgens Kia dan, want het model dat het merk destijds bij ons op de kaart zette is geëvolueerd tot cross-over. Dat is een hippe term voor een auto die groter is dan ooit tevoren. Hier lees je hoe de derde generatie Sorento in de praktijk bevalt.

  Lees meer
  Tags: kia sorento