22 Kia autotests en reviews gevonden

 1. Kia Rio: alles bereikt?

  Test Kia Rio 1.0 T-GDI 100 ComfortPlusLine Navigator

  Autotest 2 februari 2017 Tekst:

  Het is het jaar 2000 als Kia een nieuw model introduceert met de vrolijk klinkende naam Rio. Met z'n uitbundige vormen en ruime interieur een echt buitenbeentje in het compacte segment. 17 jaar later staat de vierde generatie klaar en is de Rio uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde verschijning.

  Lees meer
  Tags: kia rio
 2. Kia Optima Sportswagon: lang verwacht, direct goed

  Review Kia Optima Sportswagon GT

  Autotest 5 januari 2017 Tekst:

  De vorige Kia Optima was een erg fraaie auto, met één belangrijke tekortkoming. Er was geen stationwagon leverbaar, terwijl juist dat type auto in dit segment populair is. Met de geheel nieuwe Optima maakt Kia dit gemis goed. De Optima Sportswagon, zoals hij voluit heet, ziet er gelikt uit.

  Lees meer
 3. (Advertorial)
 4. Kia Niro: roken en drinken met mate

  Review Kia Niro SportsLine

  Autotest 25 mei 2016 Tekst:

  Kia kent als geen ander de smaak van SUV-succes, de Sportage is daarvan het levende bewijs. Is dat genoeg? Blijkbaar niet, want Kia verraste vorig jaar vriend en vijand toen het de Niro presenteerde. Deze SUV opereert min of meer in hetzelfde segment als de Sportage en is altijd een hybride.

  Lees meer
 5. Kia Sportage: naam van het beestje

  Review Kia Sportage 1.6 T-GDI 7DCT AWD GT-PlusLine

  Autotest 31 januari 2016 Tekst:

  Kia zit bovenop de vraag naar cross-overs met een vervolg op succesverhaal Sportage. Rond Barcelona rijd ik de eerste meters met de nieuwste generatie.

  Lees meer
  Tags: kia sportage
 6. Kia Optima: op z’n Duits

  Review Kia Optima 1.7 CRDi DCT7 DynamicLine

  Autotest 20 januari 2016 Tekst:

  In Nederland zie je de vorige generatie van de Kia Optima regelmatig rijden maar toch is dat niet het grootste succes van dit model. Met de Optima bewees Kia namelijk definitief dat het prima zakensedans kan bouwen en als je daarin slaagt als autobouwer, dan kan je alles. Op die stevige basis bouwt Kia met de tweede generatie voort.

  Lees meer
  Tags: kia optima
 7. Kia Sorento: de kar trekken

  Review Sorento 2.2 CRDi 4WD ExecutiveLine Aut.

  Autotest 2 februari 2015 Tekst:

  De nieuwe Kia Sorento is geen echte SUV meer. Volgens Kia dan, want het model dat het merk destijds bij ons op de kaart zette is geëvolueerd tot cross-over. Dat is een hippe term voor een auto die groter is dan ooit tevoren. Hier lees je hoe de derde generatie Sorento in de praktijk bevalt.

  Lees meer
  Tags: kia sorento
 8. Kia Optima Hybrid: rijden als je eigen privéchauffeur

  Kia Optima 2.0 CVVT Hybrid ExecutiveLine

  Autotest 20 november 2014 Tekst:

  Kia laat zich niet kisten door de wat lauwe respons op zijn grote Optima en past de auto binnen 2,5 jaar lichtjes aan. Vooral in de hoop de aandacht van de leaserijder vast te houden, want een lage bijtelling is alles - en laat de Optima Hybrid daar nu een gunstig verhaal hebben.

  Lees meer
 9. Kia Soul EV: groene zieltjes winnen

  Review Kia Soul EV

  Autotest 14 oktober 2014 Tekst:

  De eerste generatie Kia Soul ziet er nog altijd leuk uit, maar weinig mensen durfden echt te kiezen voor het funky design. Met de tweede generatie Soul doet Kia het helemaal anders.

  Lees meer
 10. Dubbeltest Hyundai i10 en Kia Picanto

  Koreaanse broedertwist

  Autotest 17 november 2013 Tekst:

  Hyundai wil met de nieuwe i10 hogerop en positioneert zijn kleintje bovenin het A-segment. Zowel qua formaat als vanafprijs overklast de i10 zijn concurrenten. Het ‘veel voor weinig’-concept van de vorige generatie is blijkbaar losgelaten, maar nog onverminderd van toepassing op zijn concerngenoot: de Kia Picanto.

  Lees meer
 11. Kia Pro_Cee’d GT: Met hoofd én hart

  Review Kia Pro_Cee’d GT 1.6 T-GDI

  Autotest 1 oktober 2013 Tekst:

  Waren Kia’s voorheen voordelige auto’s, tegenwoordig vormt design een speerpunt. De Pro_Cee’d GT raakt een veelvoud aan gevoelens, want met een 204 pk sterke turbomotor en een nóg bekoorlijker charisma spreekt Kia écht serieuze taal.

  Lees meer
  Tags: kia pro_cee'd