Mijn Autokopen.nl

16 Mazda autotests en reviews gevonden

 1. Mazda 6: vlotte leerling

  Review Mazda 6 Sedan Skyactiv-G 165 2L Signature

  Autotest 16 oktober 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Mazda is een Japans merk, al zou je dat kunnen vergeten als je de modellen ziet. Zelden slaagt een Japanse fabrikant er zo goed in om Europees aandoende auto’s te creëren. Als je het mij vraagt bieden ze zelfs een van de fraaiste gamma’s van dit moment. Op interieurgebied en qua finesse kon het nog iets beter, vandaar dat Mazda de 6 ingrijpend heeft vernieuwd. Een opgefrist front en een geheel nieuw dashboard nemen het zichtbare deel voor hun rekening, de rest van de wijzigingen zit onderhuids...

  Lees meer
  Tags: mazda 6
 2. Mazda CX-5: de uitstraling van succes

  Review Mazda CX-5 2.2 Skyactiv-D Skylease GT

  Autotest 21 juni 2017 Tekst: Bob Kroese

  De tijd gaat snel bij Mazda. Amper 5 jaar na de introductie van de vorige CX-5 staat er alweer een nieuwe klaar. Hoewel de ‘oude’ er nog steeds fris uitziet, zagen ze bij Mazda juist op dat gebied ruimte voor verbetering. Op foto’s lijken de verschillen tussen de twee generaties misschien niet zo groot, maar als de auto voor je staat dan zie je meteen het verschil.

  Lees meer
  Tags: mazda cx-5
 3. Mazda MX-5 RF: twee zielen, één gedachte

  Review Mazda MX-5 RF 2.0 6AT

  Autotest 9 mei 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Al sinds de introductie van Mazda’s eerste MX-5, in 1989, kijken liefhebbers uit naar een gesloten versie. Nu, 28 jaar later, is er een MX-5 met onvervalste coupélijn. Toch kunnen de ingenieurs bij Mazda het originele concept maar moeilijk loslaten. De Coupé krijgt dus een stalen klapdak mee en is dus feitelijk en targa. Wat het ook is, het resultaat ziet er in ieder geval gaaf uit en smeekt om een uitgebreide rijtest.

  Lees meer
  Tags: mazda mx-5 rf
 4. Mazda MX-5: klassiekertest

  Review Mazda MX-5 1.5 SkyActiv GT-M

  Autotest 28 augustus 2015 Tekst: Elco van der Meer

  Een nieuwe review van een nieuwe auto. Niets bijzonders, zou je denken. Maar dit keer test ik de Mazda MX-5. De nieuwe-auto-geur is amper opgetrokken, maar een klassieker is het al. Waarom? Omdat Mazda het originele recept uit 1989 wéér heeft verfijnd.

  Lees meer
  Tags: mazda mx-5
 5. Mazda CX-3: compact jasje, groot hart

  Review Mazda CX-3 SKYACTIV-G 120 TS+

  Autotest 28 mei 2015 Tekst: Gregory Weller

  Mazda heeft lucht gekregen van de grote vraag in het populaire segment van de compacte crossover en komt met een onderscheidend antwoord. De CX-3 moet met zijn hightech uitstraling een eigen plek in deze klasse veroveren. Op de wegen rond het zonovergoten Barcelona maak ik de eerste kilometers met de nieuwe CX-3.

  Lees meer
  Tags: mazda cx-3
 6. Mazda 2: de andere weg

  Review Mazda 2 1.5 Skyactiv-G 115 Skylease GT

  Autotest 6 februari 2015 Tekst: Elco van der Meer

  De compleet nieuwe Mazda 2 heeft dezelfde, scherpe designtaal en lichtgewicht techniek als zijn grote broers, de 3 en 6. Daarmee houdt het niet op, want de 2 biedt aankledingsmogelijkheden die in dit segment bijzonder zijn. Rond Barcelona test ik hoe de nieuweling rijdt.

  Lees meer
  Tags: mazda 2 20 procent bijtelling
 7. Mazda 3: tijd voor verandering

  Review Mazda 3 2.2 Skyactiv-D 150 pk GT-M

  Autotest 21 november 2013 Tekst: Anton van der Wulp

  Net als de Mazda 6 en CX-5 zit ook de 3 vol met Skyactiv-technologie, waarmee de compacte middenklasser het zijn concurrenten lastig hoopt te maken.

  Lees meer
  Tags: mazda 3 20 procent bijtelling
 8. Mazda 6 2.2 SkyActiv-D GT-M

  Licht bevonden

  Autotest 9 april 2013 Tekst: Bob Kroese

  Waarschijnlijk bestaat er geen Japans woord voor ‘bijtelling’. Toch moesten er vorig jaar in de Mazda-fabriek in Hiroshima een paar Japanners heel hard aan het werk om op tijd de eerste serie Mazda’s 6 Sportbreak in Nederland te krijgen.

  Lees meer
  Tags: mazda 6 20 procent bijtelling
 9. Mazda 6 Sportbreak 2.0 SkyActiv-G GT-M

  Mooi, mooier, mooist

  Autotest 24 december 2012 Tekst: Anton van der Wulp

  Het proces dat de vorige twee generaties Mazda 6 in Nederland doorliepen is interessant. De pers is steeds enthousiast, het ontwerp valt in de smaak en toch heeft de auto moeite om kopers te vinden. In de opstartfase doet de 6 het altijd redelijk, maar na verloop van tijd zakt de verkoop in als de aandelenkoers van Facebook. Nu is er de derde generatie Mazda 6, waarvan de Sportbreak ons land als eerste betreedt.

  Lees meer
  Tags: mazda 6
 10. Mazda CX-5 2.0 SkyActiv-G TS+

  Een nieuw tijdperk

  Autotest 12 april 2012 Tekst: Anton van der Wulp

  Mazda is eindelijk gestopt met eindeloos voortborduren op bestaande technieken. Het Japanse merk was met de 3 en 5 overduidelijk zoekende naar een herkenbaar, eigentijds familiegezicht en kon daar in Europa maar weinig potten mee breken. Met de Kodo-designtaal, dat staat voor ‘de ziel van beweging’, begint voor Mazda een nieuw tijdperk. Alles is anders en bovenal nieuw. Met veel bombarie zijn de zuinige SkyActiv-motoren gepresenteerd en die liggen als eerste in de Mazda CX-5.

  Lees meer