Mijn Autokopen.nl

35 Opel autotests en reviews gevonden

 1. Opel Combo Tour: omhoog op de ladder

  Review Opel Combo Tour 1.2 Turbo Edition

  Autotest 13 november 2018 Tekst: Elco van der Meer

  De nieuwe Opel Combo maakt als bestelwagen een vliegende start. Samen met zijn PSA-broeders Peugeot Partner en Citroën Berlingo heeft hij de titel International Van of the Year 2019 binnengehaald. Waar gebruikers van een Combo doorgaans ladders beklimmen gaat de Combo Tour zelf een trede omhoog. Hij is minder bedrijfswagen, meer personenwagen en dus geldt de titel busje van het jaar niet voor deze uitvoering. Tijd om te ontdekken wat er wel te prijzen valt.

  Lees meer
  Tags: opel combo tour
 2. Opel Grandland X: het beloofde land

  Review Opel Grandland X 1.6D Innovation

  Autotest 19 oktober 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De nieuwe Opel Grandland X opereert in een belangrijk segment. Compacte en middelgrote SUV’s schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn niet aan te slepen. Was Opel met de Frontera en Antara nog zijn tijd vooruit, met de Grandland X lijkt de timing helemaal goed. Driemaal is scheepsrecht, zegt men wel. Is de Grandland dan het beloofde land? Een rijtest.

  Lees meer
  Tags: opel grandland x
 3. Opel Crossland X: de X van flexibel

  Review Opel Crossland X

  Autotest 10 september 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De Opel Crossland X is meer dan alleen een SUV-achtige opvolger van de Meriva. Het model markeert tevens een keerpunt in de geschiedenis van het merk. Dit is namelijk de eerste auto die gemaakt is in samenwerking met Peugeot, dat net als Citroën onder Opels nieuwe eigenaar PSA valt. Toch belooft het Duitse merk een échte Opel, dus gaan we op onderzoek uit.

  Lees meer
  Tags: opel crossland x
 4. Opel Insignia: de Vectra is terug

  Review Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo Business Executive

  Autotest 10 augustus 2017 Tekst: Bob Kroese

  De nieuwe Opel Insignia dient aangesproken te worden als Grand Sport. Dat is geen duurdoenerij, maar het bekt gewoon lekkerder dan hatchback. Het is trouwens ook meteen de enige versie van de Insignia die je kunt kopen als je geen stationwagon wilt, de sedan bestaat namelijk niet meer. Dat is helemaal niet erg, want zo’n grote achterklep is lekker praktisch. Die kwalificatie gaat eigenlijk op voor de hele auto: praktisch. Dat woord loopt dan ook als een rode draad door deze test.

  Lees meer
 5. Opel Ampera-e: doet wat het belooft

  Review Opel Ampera-e Launch Executive

  Autotest 11 juli 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Met de Ampera-e wil Opel een doorbraak forceren op het gebied van elektrisch rijden. Als je uitgaat van de waarden op papier is dat al gelukt, want voor 40.995 euro is er geen enkele elektrische auto met zo’n groot accupakket. Ik ga de uitdaging aan, en onderwerp de Ampera-e onder meer aan een lange roadtrip zonder opladen.

  Lees meer
 6. Opel Mokka X: X op de taart

  Review Opel Mokka X 1.6 CDTi Innovation

  Autotest 13 maart 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De Opel Mokka is, als een van de eerste compacte cross-overs, een trendsetter. Goede conserveermiddelen in het ontwerp misten hun uitwerking niet, toch vonden de Duitsers het na bijna vier jaar tijd om hun cross-over een frisse neus te geven. En niet alleen dat, hij kreeg zelfs een geheel nieuw dashboard aangemeten. Om de ingrijpende wijzigingen te benadrukken gaat de Mokka voortaan door het leven als Mokka X. Ik ontdek of deze toevoeging de X op de taart is.

  Lees meer
  Tags: opel mokka x
 7. Opel Zafira: hoeksteen van de samenleving

  Review Opel Zafira 1.4 Turbo Business Executive

  Autotest 26 december 2016 Tekst: Niels van der Weiden

  Wat is er met de klassieke ruimteauto gebeurd? Zijn ze allemaal vervangen door terreinauto-achtigen, cross-overs en SUV’s? Nee, Opel houdt stand en stuurt de vertrouwde Zafira met een vers gezicht en een kleine technische update het strijdperk in.

  Lees meer
  Tags: opel zafira
 8. Opel Astra Sports Tourer: ijzer smeden als het heet is

  Review Opel Astra Sports Tourer 1.0 Turbo Business+

  Autotest 29 mei 2016 Tekst: Jan Westerhof

  Iedere nieuwe Opel Astra is een mijlpaal. Deze keer helemaal, want de gloednieuwe Astra sleepte meteen de Auto van het Jaar-titel in de wacht. Opel smeedt ijzer als het heet is, want subiet introduceert het merk de Sports Tourer.

  Lees meer
 9. Opel Astra: hogere Astralogie

  Review Opel Astra 1.4 Turbo Innovation

  Autotest 1 december 2015 Tekst: Bob Kroese

  In balans, kalm, harmonieus en hard werkend. Als de Opel Astra een sterrenbeeld zou hebben dan is dat zonder twijfel weegschaal. Is het toeval dat de eerste generatie Astra eind september 1991 debuteerde, precies in de periode van dat sterrenbeeld? Waarschijnlijk niet.

  Lees meer
 10. Opel Karl: Aldi, Lidl, Karl.

  Review Opel Karl 1.0 ecoFLEX Cosmo

  Autotest 4 augustus 2015 Tekst: Elco van der Meer

  Succesvolle Duitse prijsvechters met namen bestaande uit vier letters: daar ken ik er al twee van. Toen ik op de autosalon van Genève in maart plaatsnam in Opels nieuwste had ik het vermoeden dat Karl wel eens de derde succesformule zou kunnen worden.

  Lees meer
  Tags: opel karl