Mijn Autokopen.nl

31 Renault autotests en reviews gevonden

 1. Renault Kadjar: beetje nieuwer, veel beter

  Review Renault Kadjar TCe 140 Intens

  Autotest 2 februari 2019 Tekst: Elco van der Meer

  De Renault Kadjar is een succes voor Renault. Een kloeke SUV met een aantrekkelijk prijskaartje kan weinig anders dan goed verkopen, en dat is precies wat er is gebeurd. De eerste Kadjar heeft zijn geld waarschijnlijk opgebracht, dus is het tijd om te investeren in verfijning. Dat, en een nieuwe turbomotor, zijn goede redenen om de Kadjar opnieuw te testen. Zal z’n succes voortduren?

  Lees meer
  Tags: renault kadjar
 2. Renault Mégane R.S.: Berekenend boenderen

  Review Renault Mégane R.S. Turbo 280 EDC

  Autotest 30 augustus 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Renault heeft een naam hoog te houden op het gebied van hete hatchbacks. De vorige Mégane R.S. behoorde tot de absolute top in dit steeds groter wordende marktsegment en nu is er een nieuwe. Altijd met vijf deuren en voor het eerst is hij, naar keuze, leverbaar met automaat. Daar houdt de geavanceerde techniek niet op, want hij heeft ook nog eens vierwielbesturing. Behoudt de Mégane R.S. daarmee zijn pure karakter? Geloof mij, dat zoek ik heel graag uit!

  Lees meer
  Tags: renault mégane
 3. Renault Grand Scénic: nieuwe motor, nieuwe kansen

  Review Renault Grand Scénic TCe 140 Bose

  Autotest 7 augustus 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Hij staat al een tijdje in de prijslijst, maar nu is ‘ie er echt: de nieuwe benzinemotor van Renault. In samenwerking met Mercedes-Benz is een hypermodern turboblok ontwikkeld dat vermogens tussen de 115 en 160 pk kan leveren. De nieuwe 1.3 vervangt de oude 1.2 in de Scénic en Mégane. Naast een hoger vermogen, in dit geval 140 pk, belooft Renault eveneens een lager verbruik. Ik ga op pad met de praktische Grand Scénic om daar inzicht in te krijgen.

  Lees meer
 4. Renault Koleos: op gebaande paden

  Review Renault Koleos dCi 130 Intens

  Autotest 26 oktober 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Komt de naam Koleos je bekend voor? Dat kan goed kloppen, want in het verleden konden we al even aan de naam snuffelen. Nu haalt Renault ‘m uit het vet, scherp geslepen en klaar voor een nieuwe carrière op een nieuwe auto. En hoe, want met z’n uiterlijk steelt de Koleos direct de show. Dat vraagt om een uitgebreide rijtest.

  Lees meer
  Tags: renault koleos
 5. Renault Zoe Z.E. 40: elektrisch binnen bereik

  Review Renault Zoe R90 Z.E. 40 Bose

  Autotest 3 augustus 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De Renault Zoe is al ruim 4 jaar onder ons, maar wordt bijna elk jaar belangrijker. Niet alleen profiteert hij nu als een van de weinige auto’s van 4 procent bijtelling, ook is de actieradius door de jaren heen flink gegroeid. De Zoe is nu ook leverbaar met een 41 kWh groot batterijpakket – bijna twee keer zo groot als in de ‘originele’ Zoe.

  Lees meer
 6. Renault Captur: uitgerijpte kruisbestuiving

  Autotest 25 juli 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De Renault Captur is inmiddels ruim 3 jaar op de markt. In die tijd heeft het populaire segment van compacte cross-overs zich explosief ontwikkeld en nóg een hele rij nieuwe concurrenten maakt zich op voor de strijd. Renault bereidt de Captur hierop voor, door de cross-over op heel veel punten volwassener te maken. Ook is er een luxueuze topuitvoering onder de naam Initiale Paris. Dat is tevens het grootste nieuws, dus testen we die.

  Lees meer
  Tags: renault captur
 7. Renault Clio: verleiding compleet

  Review Renault Clio TCe 120 Intens

  Autotest 15 februari 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De vierde generatie Clio is voor Renault een schot in de roos en noteert nog elke maand gunstige verkoopcijfers. Een prestatie van formaat, want hij is al zo’n 4,5 jaar op de markt! Renault voert met de recente facelift dan ook geen schokkende wijzigingen door en past de Clio op precies de goede punten aan. Hoe die aansluiten bij het nog altijd verleidelijke ontwerp lees je in deze test.

  Lees meer
  Tags: renault clio
 8. Renault Scénic: beste versie van zichzelf

  Review Renault Scénic TCe 130 Bose

  Autotest 5 februari 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Vlak voor de eeuwwisseling weet Renault met de Scénic een nieuwe trend te zetten: de compacte MPV. Veel concurrenten volgen het concept, maar de Scénic blijft altijd populair. Nog steeds schrijft de mode hoge auto’s voor, al moeten ze nu sportiever ogen en heten ze steeds vaker cross-over. De nieuwe Scénic blijft een MPV, maar is duidelijk geen ‘busje’ meer. Deze test zal uitwijzen of dat een slimme zet is.

  Lees meer
  Tags: renault scénic
 9. Renault Mégane Estate: met succes verlengd

  Review Renault Mégane Estate Energy dCi 110 Bose

  Autotest 25 oktober 2016 Tekst: David Joost Kamermans

  De nieuwe Mégane is nog kersvers, maar Renault verblijdt ons nu al met de Estate-versie. En dat terwijl het Nederlandse straatbeeld nog gevuld is door de vorige Mégane Estate. Deze nieuwe generatie Mégane is met succes verlengd.

  Lees meer
 10. Renault Talisman Estate: als stijl voorgaat

  Review Renault Talisman Estate Energy dCi 160 EC Intens

  Autotest 7 juli 2016 Tekst: Jan Westerhof

  Het uitkiezen van een nieuwe auto is een feestje. Maar nemen we iets vertrouwds of slaan we eens een andere weg in? Kiezen we voor bewezen grootheden of kopen we iets bijzonders, zoals de nieuwe Renault Talisman?

  Lees meer