50 Volkswagen autotests en reviews gevonden

 1. Volkswagen Golf Alltrack: de meest geslaagde Golf?

  Review Volkswagen Golf Variant Alltrack 1.8 TSI

  Autotest 2 november 2017 Tekst:

  De Volkswagen Golf is een van de beste auto’s op de markt. Een die eigenlijk overal in uitblinkt, zolang de wegen maar geplaveid zijn. De Golf Alltrack voert het concept nog een stapje verder door, want ook gebaande paden zijn voor deze uitvoering geen vereiste meer. Is het daarmee de beste allrounder en dus de allerbeste Golf? Een rijtest wijst het uit.

  Lees meer
 2. Volkswagen Arteon: (n)iets te bewijzen

  Review Volkswagen Arteon 2.0 TDI Business R 7-DSG

  Autotest 3 oktober 2017 Tekst:

  Is het een Passat CC? Is het een Phaeton? Nee, het is de Volkswagen Arteon! Hoewel deze nieuwe grote Volkswagen zijn genen deelt met de Passat, vervangt hij beide voornoemde modellen. Een lange wielbasis en met name een indrukwekkende uitstraling moeten dat bewerkstelligen...

  Lees meer
  Tags: volkswagen arteon
 3. Volkswagen e-Golf: de Golf onder de elektrische auto’s

  Review Volkswagen e-Golf

  Autotest 18 juli 2017 Tekst:

  Elke fabrikant die een elektrische auto bouwt doet daar iets bijzonders mee. Een opvallend ontwerp, bijzondere materiaalkeuzes, extreme acceleratie of een enorm groot rijbereik: we hebben het inmiddels allemaal gezien. Volkswagen doet dat niet, en maakt van de e-Golf vooral gewoon een Golf. Sinds de Golf vernieuwd is, kan de e-Golf ook een stuk verder rijden dan voorheen...

  Lees meer
 4. Volkswagen Up!: met de groeten van Dr. Dre

  Review Volkswagen Up! Beats 1.0 TSI 90 pk

  Autotest 8 februari 2017 Tekst:

  Een kleine koets met een sterke motor, dat concept heeft in de geschiedenis al heel veel leuke auto’s voortgebracht. De nieuwste entree in dit genre komt van Volkswagen, dat de vernieuwde Up! ook met een turbomotor levert.

  Lees meer
  Tags: volkswagen up!
 5. Volkswagen Tiguan: klopt aan alle kanten

  Review Volkswagen Tiguan 2.0 TSI Highline 4Motion

  Autotest 29 juli 2016 Tekst:

  Maar liefst dertig innovaties zitten er op en aan de nieuwe Tiguan, zo claimt Volkswagen. Maar misschien nog wel de belangrijkste ‘innovatie’ is dat de Tiguan veel minder een terreinauto is dan voorheen, en meer dan ooit een familieauto.

  Lees meer
  Tags: volkswagen tiguan
 6. Volkswagen Transporter Kombi: evolutietheorie

  Review Volkswagen Transporter Kombi Lang Highline 2.0 TDI 150 pk DSG BMT

  Autotest 8 maart 2016 Tekst:

  De Volkswagen Transporter bevindt zich in beroemd gezelschap. Een gezelschap waarbij één naam voldoende is om te weten wie of wat bedoeld wordt. Roep ‘Elvis’ en iedereen zingt Jailhouse Rock, noem ‘Cruijff’ en iedereen denkt aan voetbal, zeg ‘Transporter’ en iedereen weet dat het wereldberoemde bedrijfsvoertuig van Volkswagen onderwerp van gesprek is.

  Lees meer
 7. Volkswagen Golf R Variant: op zondag een sportwagen

  Review Volkswagen Golf R Variant 2.0 TSI 4Motion DSG

  Autotest 3 januari 2016 Tekst:

  Eens in de zoveel tijd verschijnen auto’s waarvan het bestaansrecht je volledig ontgaat. Niet verwonderlijk dat juist zulke auto’s interessantste tests opleveren. Volkswagen heeft zo’n bizarre auto in zijn gamma: de Golf R Variant.

  Lees meer
 8. Volkswagen Passat GTE: wie wil hem niet?

  Review Volkswagen Passat GTE Variant

  Autotest 14 juli 2015 Tekst:

  Er zijn van die auto’s die je eigenlijk niet hoeft te testen. Niet omdat ze niet interessant zijn, maar omdat je weet dat ze ongeacht de testconclusie in groten getale de showrooms zullen verlaten. De plug-in hybride Volkswagen Passat GTE is zo’n auto.

  Lees meer
 9. Volkswagen Touran: vertrouwde makker

  Review Volkswagen Touran 1.4 TSI DSG Highline

  Autotest 9 juli 2015 Tekst:

  Toen Volkswagen zijn eerste Touran introduceerde behaalde ik mijn VWO-diploma. Onlangs werd de tweede generatie Touran voorgesteld en vierde ik mijn dertigste verjaardag. Een snelle rekensom leert zodoende dat de eerste generatie Touran 12(!) jaar is geproduceerd. Is het nieuwe model een radicaal andere auto, of is alles bij het oude gebleven?

  Lees meer
  Tags: volkswagen touran
 10. Volkswagen XL1: toekomstbeeld bewaarheid

  Review Volkswagen XL1

  Autotest 29 maart 2015 Tekst:

  Als je de tweede film uit de Back to the Future-trilogie kijkt zie je het straatbeeld van 2015. Lage, gestroomlijnde auto's met gesloten achterste wielkasten maken daar de dienst uit. Tot de komst van Volkswagens XL1 leek dat totaal onrealistisch.

  Lees meer