53 Volkswagen autotests en reviews gevonden

 1. Volkswagen Golf: goede gewoonte

  Review Volkswagen Golf 1.5 TSI DSG Comfortline Business

  Autotest 2 maart 2018 Tekst: Bob Kroese

  Wat moet ik nog schrijven over een Volkswagen Golf? Zelfs de grootste leek op autogebied weet waar het over gaat als je deze naam laat vallen. De Golf is sinds jaar en dag de bestverkopende auto op ons continent en wordt door veel mensen gezien als de maatstaf voor andere modellen in het compacte middensegment. En nu is die maatstaf vernieuwd, zodat de lat weer een stukje hoger ligt.

  Lees meer
  Tags: volkswagen golf
 2. Volkswagen Tiguan Allspace: tegen de beren

  Review Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSI 150 DSG6

  Autotest 13 februari 2018 Tekst: Elco van der Meer

  Het is zo’n auto waarvan het opvalt dat hij er niet eerder was. Veel merken bieden al sinds jaar en dag een SUV met extra zitplaatsen, terwijl de Volkswagen Tiguan het altijd met vijf gordels moest doen. Met de Allspace, lees: zevenzitter, komt daar verandering in.

  Lees meer
 3. (Advertorial)

  Hoge inruilwaarde op Jeep Compass

  Tot 3.000 euro voordeel bij Mobility Group Haaker

  Jeep-dealer Mobility Group Haaker geeft tijdelijk tot 3.000 euro inruilvoordeel. De compleet uitgeruste Jeep Compass is al verkrijgbaar vanaf 30.990 euro.

  Ontdek jouw voordeel!
 4. Volkswagen e-Up!: lekker met een stekker

  Review Volkswagen e-Up!

  Autotest 25 januari 2018 Tekst: Elco van der Meer

  De Volkswagen Up! is een van de populairste auto’s van Nederland, en dat is niet voor niets. Voor zo’n compacte auto biedt hij volwassen rijeigenschappen en voldoende ruimte voor bestuurder en passagiers. Dat geldt ook voor de e-Up!, de elektrische uitvoering die in aanmerking komt voor 4 procent bijtelling. Deze is daardoor aantrekkelijker dan ooit. Een goede reden om opnieuw kennis te maken.

  Lees meer
  Tags: volkswagen up!
 5. Volkswagen Golf Alltrack: de meest geslaagde Golf?

  Review Volkswagen Golf Variant Alltrack 1.8 TSI

  Autotest 2 november 2017 Tekst: Elco van der Meer

  De Volkswagen Golf is een van de beste auto’s op de markt. Een die eigenlijk overal in uitblinkt, zolang de wegen maar geplaveid zijn. De Golf Alltrack voert het concept nog een stapje verder door, want ook gebaande paden zijn voor deze uitvoering geen vereiste meer. Is het daarmee de beste allrounder en dus de allerbeste Golf? Een rijtest wijst het uit.

  Lees meer
 6. Volkswagen Arteon: (n)iets te bewijzen

  Review Volkswagen Arteon 2.0 TDI Business R 7-DSG

  Autotest 3 oktober 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Is het een Passat CC? Is het een Phaeton? Nee, het is de Volkswagen Arteon! Hoewel deze nieuwe grote Volkswagen zijn genen deelt met de Passat, vervangt hij beide voornoemde modellen. Een lange wielbasis en met name een indrukwekkende uitstraling moeten dat bewerkstelligen...

  Lees meer
  Tags: volkswagen arteon
 7. Volkswagen e-Golf: de Golf onder de elektrische auto’s

  Review Volkswagen e-Golf

  Autotest 18 juli 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Elke fabrikant die een elektrische auto bouwt doet daar iets bijzonders mee. Een opvallend ontwerp, bijzondere materiaalkeuzes, extreme acceleratie of een enorm groot rijbereik: we hebben het inmiddels allemaal gezien. Volkswagen doet dat niet, en maakt van de e-Golf vooral gewoon een Golf. Sinds de Golf vernieuwd is, kan de e-Golf ook een stuk verder rijden dan voorheen...

  Lees meer
 8. Volkswagen Up!: met de groeten van Dr. Dre

  Review Volkswagen Up! Beats 1.0 TSI 90 pk

  Autotest 8 februari 2017 Tekst: Niels van der Weiden

  Een kleine koets met een sterke motor, dat concept heeft in de geschiedenis al heel veel leuke auto’s voortgebracht. De nieuwste entree in dit genre komt van Volkswagen, dat de vernieuwde Up! ook met een turbomotor levert.

  Lees meer
  Tags: volkswagen up!
 9. Volkswagen Tiguan: klopt aan alle kanten

  Review Volkswagen Tiguan 2.0 TSI Highline 4Motion

  Autotest 29 juli 2016 Tekst: Niels van der Weiden

  Maar liefst dertig innovaties zitten er op en aan de nieuwe Tiguan, zo claimt Volkswagen. Maar misschien nog wel de belangrijkste ‘innovatie’ is dat de Tiguan veel minder een terreinauto is dan voorheen, en meer dan ooit een familieauto.

  Lees meer
  Tags: volkswagen tiguan
 10. Volkswagen Transporter Kombi: evolutietheorie

  Review Volkswagen Transporter Kombi Lang Highline 2.0 TDI 150 pk DSG BMT

  Autotest 8 maart 2016 Tekst: Jan Westerhof

  De Volkswagen Transporter bevindt zich in beroemd gezelschap. Een gezelschap waarbij één naam voldoende is om te weten wie of wat bedoeld wordt. Roep ‘Elvis’ en iedereen zingt Jailhouse Rock, noem ‘Cruijff’ en iedereen denkt aan voetbal, zeg ‘Transporter’ en iedereen weet dat het wereldberoemde bedrijfsvoertuig van Volkswagen onderwerp van gesprek is.

  Lees meer
 11. Volkswagen Golf R Variant: op zondag een sportwagen

  Review Volkswagen Golf R Variant 2.0 TSI 4Motion DSG

  Autotest 3 januari 2016 Tekst: Jan Westerhof

  Eens in de zoveel tijd verschijnen auto’s waarvan het bestaansrecht je volledig ontgaat. Niet verwonderlijk dat juist zulke auto’s interessantste tests opleveren. Volkswagen heeft zo’n bizarre auto in zijn gamma: de Golf R Variant.

  Lees meer