Mijn Autokopen.nl

14 Volkswagen Golf autotests en reviews gevonden

 1. Volkswagen Golf: goede gewoonte

  Review Volkswagen Golf 1.5 TSI DSG Comfortline Business

  Autotest 2 maart 2018 Tekst: Bob Kroese

  Wat moet ik nog schrijven over een Volkswagen Golf? Zelfs de grootste leek op autogebied weet waar het over gaat als je deze naam laat vallen. De Golf is sinds jaar en dag de bestverkopende auto op ons continent en wordt door veel mensen gezien als de maatstaf voor andere modellen in het compacte middensegment. En nu is die maatstaf vernieuwd, zodat de lat weer een stukje hoger ligt.

  Lees meer
  Tags: volkswagen golf
 2. Volkswagen e-Golf: de Golf onder de elektrische auto’s

  Review Volkswagen e-Golf

  Autotest 18 juli 2017 Tekst: Elco van der Meer

  Elke fabrikant die een elektrische auto bouwt doet daar iets bijzonders mee. Een opvallend ontwerp, bijzondere materiaalkeuzes, extreme acceleratie of een enorm groot rijbereik: we hebben het inmiddels allemaal gezien. Volkswagen doet dat niet, en maakt van de e-Golf vooral gewoon een Golf. Sinds de Golf vernieuwd is, kan de e-Golf ook een stuk verder rijden dan voorheen...

  Lees meer
 3. Volkswagen Golf GTE: de groene GTI

  Review Volkswagen Golf GTE 1.4 TSI PHEV

  Autotest 12 februari 2015 Tekst: David Joost Kamermans

  Met de komst van de Volkswagen Golf GTE worden de voordelen van de volledig elektrische e-Golf en de sportieve GTI gecombineerd in één auto. De GTE is een zogenaamde plug-in hybride die zowel elektrisch als op benzine kan rijden. Hij heeft sportieve looks, 204 pk, slechts 7 procent bijtelling en kost net geen 38 mille.

  Lees meer
 4. Volkswagen e-Golf: de beste als laatste?

  Review Volkswagen e-Golf

  Autotest 8 september 2014 Tekst: Elco van der Meer

  Met de komst van de Volkswagen e-Golf is elektrisch rijden niet direct veel beter geworden. Het is wel een stukje saaier geworden: precies wat een alternatief aangedreven auto nodig heeft om voet aan de grond te krijgen.

  Lees meer
 5. Volkswagen Golf TGI: down-to-earth-gas

  Review Volkswagen Golf 1.4 TGI Bluemotion Comfortline

  Autotest 20 juni 2014 Tekst: Elco van der Meer

  Aard- en groengas zijn nog steeds in opkomst. Hoewel beide brandstoffen een andere oorsprong kennen - de eerste variant komt uit de grond, de tweede wordt opgewekt uit bijvoorbeeld biomassa - rijdt de Volkswagen Golf TGI uit deze test op allebei.

  Lees meer
 6. Volkswagen Golf R: meer snelheid, minder rijplezier

  Review Volkswagen Golf R 2.0 TSI 4Motion DSG

  Autotest 17 april 2014 Tekst: Jurjen van Rhee

  Het feest van de snelle Golfjes. Volkswagen startte in de jaren ‘70 met de iconische GTI. Met Golf IV R32 introduceerde Volkswagen voor het eerst een snellere variant boven de GTI, met vierwielaandrijving en een berg extra pk’s. In de nieuwe Golf R is de 2.0 TSI-motor voor een vermogen van 300 pk. Biedt deze top-Golf naast betere prestaties ook meer rijplezier?

  Lees meer
  Tags: volkswagen golf
 7. Volkswagen Golf Bluemotion: vroeger was leuker maar nu is het beter

  Review Volkswagen Golf 1.6 TDI BlueMotion Highline

  Autotest 15 augustus 2013 Tekst: Anton van der Wulp

  Neerlands’ lieveling is er met 14 procent bijtelling: de Volkswagen Golf BlueMotion. Motorisch lijkt de Golf niet veel anders dan pakweg 4 jaar geleden, maar de tijd heeft niet stil gezeten. De 1.6 TDI in de zevende generatie heeft een gemiddelde CO2-uitstoot van 85 g/km en is gekoppeld aan een zesversnellingsbak.

  Lees meer
 8. Volkswagen Golf GTI: verdubbeld – en meer

  Review Volkswagen Golf GTI Performance DSG

  Autotest 23 juli 2013 Tekst: Jan Westerhof

  Na een kleine twee miljoen geproduceerde Golfs GTI verdubbelt deze generatie het aantal pk’s van de mythische Golf GTI uit 1976. Inderdaad, de nieuwste GTI uit Wolfsburg levert 220 pk.

  Lees meer
  Tags: volkswagen golf gti
 9. Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Highline

  Titelverdediger

  Autotest 14 december 2012 Tekst: David Joost Kamermans

  De Volkswagen Golf wordt al generaties lang betiteld als maatstaf in zijn klasse. Nummer zeven staat inmiddels in de showroom en moet deze titel verdedigen. Terwijl de concurrentie ambieert het niveau van de Golf te evenaren, wil Volkswagen uiteraard het beste jongetje van de klas blijven.

  Lees meer
  Tags: volkswagen golf
 10. Volkswagen Golf GTI Edition 35

  Pretmachine met pretpakket

  Autotest 19 november 2011 Tekst: Jurjen van Rhee

  Waar Volkswagen het voor de dertigste verjaardag van haar Golf GTI nog bescheiden hield met chiptuning en kleine cosmetische details, daar pakt het merk voor de 35e verjaardag flink uit. De Volkswagen Golf GTI Edition 35 leent de aandrijflijn van stoere broer Scirocco R, die niet geheel toevalligerwijs werd afgeregeld op 235 pk. Na een scheepslading aan ‘35’-badges en andere uiterlijke feestelijkheden is de jubileumversie klaar.

  Lees meer
  Tags: volkswagen golf