BimmerWorld 2018

Meer dan duizend BMW's op circuit en showpaddocks

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

BimmerWorld is terug op de plek waar de races het mooist zijn: het duinencircuit in Zandvoort. Dit jaar vindt het festival plaats op zondag 12 augustus.

BimmerWorld is een festival voor BMW-eigenaren én voor de fans. Heb je zelf een BMW, probeer dan een van de duizend gratis showautotickets te pakken te krijgen. Daarmee kan jouw Bimmer door iedereen bewonderd worden op de showparking. 

Daarnaast zijn er aparte showpaddocks voor bijna elke BMW: de 1 tot en met 8 Serie, de performancemodellen van BMW M, de SUV's (X-modellen) en de BMW Z-roadsters. Deze worden aangevuld met een Classic Gallery en met de Clubpaddock. Op laatstgenoemde zijn auto's te zien van de leden van BMW-clubs. 

Rondom de showpaddocks vinden leuke wedstrijden plaats. In de Best of Show Contest worden eigenaren van de fraaiste en meest bijzondere BMW's met prijzen beloond. Bij de Rev Battle draait het om het produceren van het mooiste of hardste geluid. En in de BurnOut Madness proberen BMW-rijders de dikste 'spin' te draaien. Komt dat zien.

BMW M motorsport

Meer actie vindt plaats op het circuit. Een aantal BMW-raceklassen verrijden tijdens BimmerWorld wedstrijden, waaronder de Ooperon BMW Cup. De BMW E36-toerwagens (325i's) zijn 100 procent technisch gelijk dus het komt aan op stuurmanskunsten. De PTC Cup is deze dag een vreemde eend in de bijt, want gebaseerd op de stadsautootjes Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1. Maar o zo leuk op mee te maken.

Tussendoor is de baan gereserveerd voor Streetlegal Dragraces, een rechttoe rechtaan strijd op de '1/4e mijl'. Ook kan er in BMW's vrij gereden worden op het circuit tijdens Track Time.

Om aan een van de activiteiten deel te nemen, kun je het best vooraf kijken op onderstaande website of je aan bepaalde eisen moet voldoen, of dat jij je tevoren moet inschrijven. 

Wanneer:
12 augustus 2018
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 15,00 exclusief showautoticket (korting clubleden, kinderen 6 tot en met 14 jaar; gratis met 402 Card of voor kinderen tot 6 jaar)
Meer informatie:
www.bimmerworld.eu/

Nu op voorraad

Tags: bmw festival