Fotoreportages Dacia

 1. Dacia Duster TCe 125

  Fotoreportage Foto's: Anton van der Wulp

  Met een CO2-vriendelijkere turbogeblazen viercilinder die de atmosferische 1.6 vervangt, is de vanafprijs van de Dacia Duster met enkele duizenden euro’s gedaald naar 16.990 euro.

  Toon 23 foto's
  Tags: dacia duster
 2. Dacia Logan MCV 1.5 dCi 90

  Fotoreportage Tekst: Foto's: Anton van der Wulp

  De opvolger van de Logan MCV is geen auto meer die je het liefst in een donker hoekje parkeert, maar een keurige stationwagon die je zonder schaamte voor de deur neerzet.

  Toon 25 foto's
  Tags: dacia logan mcv
 3. Dacia Duster 2014

  Fotoreportage

  Informatie over de vernieuwde Dacia Duster hadden we al volop, maar met foto's was het merk karig. Dat is nu anders. Dacia heeft de SUV voor een fotoshoot naar de Provence gestuurd. Hier vind je de mooiste plaatjes uit deze sessie.

  Toon 33 foto's
  Tags: dacia duster
 4. Dacia Duster make-over

  Fotoreportage

  Bij de vernieuwing van de Duster vervangt Dacia de 1.6-benzinemotor door een nieuwe TCe 125 turbomotor met 1,2 liter inhoud. Het verbruik daalt daarmee (op papier) van 7,1 l/100 km naar 6,0 l/100 km (1 op 16,7). De veiligheidssystemen ESP en EBA zijn op elke versie standaard, net als Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes. De bagageruimte is gegroeid tot 475 liter.

  Toon 11 foto's
  Tags: dacia duster
 5. Dacia Dokker TCe 115 Lauréate

  Fotoreportage Foto's: Elco van der Meer

  Woorden als kapsones en poeha komen in het vocabulaire van Dacia niet voor, maar ‘gebruiksgemak’ en ‘lage prijzen’ schrijven de Roemenen met hoofdletters. Ze bouwen no-nonsense auto’s met veel ruimte en beproefde Renault-techniek.

  Toon 24 foto's
  Tags: dacia dokker
 6. Dacia Logan MCV

  Fotoreportage Foto's: Anton van der Wulp

  Dacia heeft op de autosalon van Genève het doek afgetrokken van de nieuwe Logan MCV. Die ligt - met dank aan landgenoot en designer Laurens van den Acker – een stuk prettiger op het netvlies dan het oude model.

  Toon 6 foto's
 7. Dacia Sandero Stepway TCe 90 Lauréate

  Fotoreportage Foto's: Anton van der Wulp

  Het merk Dacia heeft moederconcern Renault geen windeieren gelegd, de Lidl onder de auto’s doet het uitstekend. Met de nieuwe, tweede generatie Sandero en Sandero Stepway draait het niet enkel meer om rationaliteit maar wordt ook op emotie ingespeeld.

  Toon 21 foto's
 8. Dacia Lodgy dCi 90 Ambiance

  Fotoreportage Foto's: Elco van der Meer

  De Roemenen flikken het ‘m weer. Nadat de Dacia Logan MCV en Duster aansloegen met hun no-nonsense ‘value for money’-concept, komt de Renault-dochter met iets nog opzienbarenders. Zie hier de Dacia Lodgy, een vanaf 15.290 euro leverbare MPV met vijf of zeven zitplaatsen en gevoelsmatig onbegrensde ruimte.

  Toon 41 foto's
  Tags: dacia lodgy
 9. Nog meer voor weinig bij Dacia

  Autosalon van Parijs 2012

  Fotoreportage Foto's: Anton van der Wulp

  Dacia neemt maar liefst drie primeurs mee naar de autosalon van Parijs: de Sandero, Sandero Stepway en de Logan. Ook voor de Dacia is de autosalon van Parijs een beetje een thuiswedstrijd.

  Toon 12 foto's
  Tags: dacia logan sandero
 10. Dacia Dokker

  Fotoreportage

  Dacia haalt de Dokker naar Nederland. Niet zo vreemd, de Dokker is alles waar Dacia voor staat: praktisch, ruim, no-nonsense en goedkoop.

  Toon 13 foto's
  Tags: dacia dokker