Opel heeft de nieuwe Grandland gepresenteerd, de top-SUV van Opel. Opel houdt met de nieuwe Grandland vast aan zijn elektrificatiestrategie. De krachtige, uiterst efficiënte plug-in hybridevarianten zijn leverbaar met keuze uit voorwielaandrijving of elektrische vierwielaandrijving.

De technologie van de Insignia, het vlaggenschip van Opel, maakt zijn debuut in de SUV en zet hiermee nieuwe maatstaven in het segment van de Grandland. Hetzelfde geldt voor Night Vision, dat zijn première viert bij Opel. Dit systeem detecteert op een afstand van maximaal 100 meter voetgangers en dieren en waarschuwt vervolgens de bestuurder.

Met het volledig digitale Pure Panel biedt de Grandland de bestuurder een compleet andere cockpitervaring. Ook bevat het model aanvullende technologie en assistentiesystemen die normaliter alleen in hogere segmenten te vinden zijn.

Plug-in hybride, benzine én diesel

In de nieuwe Opel Grandland worden toonaangevende technologie en optimaal comfort gecombineerd met krachtige prestaties en een gedurfd ontwerp. De plug-in hybrideversies bieden niet alleen het acceleratievermogen van een sportwagen, maar ook emissievrije mobiliteit dankzij de elektromotoren en het regeneratief remsysteem. Dankzij de flexibiliteit van het voertuigplatform kunnen Grandland-klanten hun favoriete aandrijfsysteem kiezen: van efficiënte diesel- en benzinemotoren tot geëlektrificeerde plug-in hybrides.

De prijzen van de nieuwe Opel Grandland volgen binnen enkele weken. Dan openen ook de orderboeken. De levering start komend najaar.