Opel is vanaf vandaag officieel onderdeel van het Franse autoconcern PSA, dat bekend is van de merken Peugeot en Citroën. Binnen 100 dagen presenteert PSA  een strategisch plan, waarin staat wat we de komende jaren van de nieuwe merkencombinatie mogen verwachten.

De overname van Opel door PSA is definitief. Dat betekent dat Opel vanaf vandaag officieel een zustermerk is van Peugeot, Citroën en luxemerk DS. Door de overname ontstaat de op één na grootste autogroep in Europa, na Volkswagen. Behalve Opel krijgt PSA ook Vauxhall in handen, de merknaam die Opel in Groot Brittannië gebruikt.

PSA presenteert binnen 100 dagen een strategisch plan, waarin uiteengezet wordt welke kant de vijf merken opgaan en hoe ze gaan samenwerken. Nu al zijn er diverse gezamenlijke projecten, zoals de ontwikkeling van compacte SUV’s. De Citroën C3 Aircross en Opel Crossland X zijn zustermodellen en de Peugeot 3008 en Opel Grandland X ook.

Ook zal uit het strategische plan duidelijk worden hoe het bedrijf gaat inzetten op elektrisch rijden en de zelfrijdende auto. Met Opel heeft PSA nu ook de volledig elektrische Ampera-e in huis, die bij de vorige eigenaar General Motors in de Verenigde Staten gebouwd wordt. Dat zal vooralsnog zo blijven, maar uiteindelijk zal PSA de techniek in eigen huis gaan ontwikkelen en bouwen.