• Vanaf medio 2024 standaard met virtual cockpit en groot touchscreen
  • Ook stembediening voor infotainment; MMI draai-/drukknop vervalt
  • Standaarduitrusting verder uitgebreid, extra veiligheidsfeatures inbegrepen

De Audi Q2 krijgt een update met een focus op extra bedienings- en gebruiksgemak. Elke Audi Q2 wordt standaard uitgerust met de Audi virtual cockpit en een 8,8 inch touchscreen voor de bediening van het MMI infotainmentsysteem. Bovendien krijgt de Q2 de beschikking over nieuwe veiligheidssystemen. 

Binnenkort is elke nieuwe Audi Q2 standaard uitgerust met de Audi virtual cockpit, het grote (12,3 inch/31 cm) digitale instrumentenpaneel met haarscherpe graphics. Via de speciale knop op het multifunctionele stuur is er keuze uit twee weergavemogelijkheden. Zo is er de klassieke ‘klokweergave’ van snelheidsmeter en toerenteller. Bij de andere optie zijn snelheid en toerental perfect zichtbaar, maar ligt de focus op de kaartweergave van de navigatie. De Audi virtual cockpit plus met extra thema’s is als optie beschikbaar.

Nieuw centraal touchscreen

Elke vernieuwde Audi Q2 krijgt een nieuw, centraal MMI touchscreen (8,8 inch/22 cm). Ook dit scherm valt op door zijn helderheid. Bovendien reageert het snel op elke aanraking. Daarnaast is ook stembediening via natuurlijke spraak mogelijk. Door deze bedieningsmogelijkheden is de MMI draai-/drukknop in de middenconsole vervallen. Daarvoor in plaats is een opslagruimte met sierlijsten in hoogglans zwart gekomen. 

Verder uitgebreide standaarduitrusting

De vernieuwde Audi Q2 kenmerkt zich ook door slimme connectiviteit. Zo is MMI Radio met DAB-ontvangst standaard. In de middenconsole bevinden zich twee USB-C-aansluitingen die geschikt zijn voor dataoverdracht. Naast Emergency Call zijn ook diverse Audi connect diensten inbegrepen. Zo is via de myAudi app de status van de auto te checken en zijn diverse functies op afstand te bedienen. 

De volgende digitale stappen

Bij de standaard MMI navigatievoorbereiding is de Audi smartphone interface (inclusief Apple CarPlay en Android Auto) inbegrepen. Hiermee zijn ook de Audi connect diensten standaard. MMI Navigatie plus (standaard vanaf de Advanced edition), dat gebruikmaakt van een e-SIM, is het meest uitgebreide infotainmentpakket. Inbegrepen daarbij zijn Audi connect diensten, navigatie met hi-res satellietkaarten en online functies als verkeersinfo, rijbaanweergave, parkeerinformatie en online radio. Andere interessante opties zijn de Audi phone box voor smartphone-integratie en het Sonos premium sound system met 13 luidsprekers en een subwoofer. 

Ook krijgt de vernieuwde Audi Q2 extra veiligheidsvoorzieningen mee. Lane Departure Warning en verkeersbordherkenning zijn voortaan standaard op alle modellen.

De vernieuwde Audi Q2-modellen worden medio april in Nederland verwacht. Meer informatie, specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi Q2 worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.