Mijn Autokopen.nl

Alfa Romeo Spider 1.6

1986 - 155.479 km - Benzine - Handgeschakeld - € 17.500,‑ € 17.500,‑
Stel een vraag aan Autobedrijf Wim Prins (Nunspeet)
Wat is de prijs na inruil?
Merk en model:
Alfa Romeo Spider
Uitvoering:
1.6
Kilometerstand:
155.479 km
Bouwjaar:
10/1986
Prijs:
€ 17.500,‑ Wat is de prijs na inruil?
Wegenbelasting:
Overgangsregeling oldtimers
Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Handgeschakeld
Vermogen:
107 pk (79 kW)
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Toon alle autogegevens Download als PDF

Highlights

  • Lederen bekleding
  • Lichtmetalen velgen

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder

Autogegevens

Algemeen

Merk en model:
Alfa Romeo Spider
Uitvoering:
1.6
Kilometerstand:
155.479 km
Bouwjaar:
10/1986
Prijs:
€ 17.500,‑
BTW/Marge:
Marge
Wegenbelasting:
Overgangsregeling oldtimers

Eigenschappen

Carrosserie

Voertuigsoort:
Personenauto
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Kleur:
Blauw
Laksoort:
Metallic

Techniek

Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Handgeschakeld
Gewicht voertuig:
1.045 kg
Laadvermogen:
-
Trekgewicht:
-
Motor:
1.570 cc
Vermogen:
107 pk (79 kW)

Bekleding

Materiaal:
Leder
Kleur:
Zwart

Milieu

Energielabel:
-
CO2-uitstoot:
-
Brandstofverbruik
- Stad:
-
- Buitenweg:
-
- Gecombineerd:
-

Highlights

  • Lederen bekleding
  • Lichtmetalen velgen

Bijzonderheden

Deze iconische klassieker heeft anno 2024 bewezen nog steeds een heerlijke rijdersauto te zijn. Prima dus als u voornemens bent om de Alfa Romeo Spider 1.6 Type 3 veilig te stallen en daarmee de tijdloze schoonheid van de auto te bewaken, maar vergeet er vooral ook niet plezier van te hebben! Uw voorganger dacht er (gelukkig) net zo over: deze échte Alfist had de Alfa Spider "Aerodinamica" maar liefst 17 jaar in zijn bezit en heeft die tijd optimaal benut om er in de zomers geregeld mee op pad te gaan. Naast de looks had zijn klassieker de techniek ook mee; de overall conditie is keurig te noemen. Of zeg maar gerust: perfect om komend seizoen lekker mee te toeren!

Historie
Wie aan een Italiaanse roadster denkt, denkt automatisch aan de Alfa Romeo Spider. De stijlvolle 2-zitter werd in 1966 als Duetto aan de wereld voorgesteld en zou later evolueren in de Coda Tronca, Aerodinamica en Type 4. De 3e serie of "Type 3" dankt zijn bijnaam aan het pakket aan aerodynamische aanpassingen. Dit exemplaar met levendige 1600 motor stamt uit 1986 en heeft er 8 jaar voor uitgetrokken om naar Nederland te komen. Sinds 2007 maakt de Spider deel uit van een complete Alfa verzameling die nu bij Prins staat. Destijds kwam hij in handen terecht van zijn voormalig eigenaar c.q. aanbidder die de open klassieker netjes heeft onderhouden, liefde heeft gegeven en vooral: mee op zomerse avonturen heeft genomen! Kortom, wie in dit blauwe pareltje plaatsneemt, is er zeker van met veel ervaring onderweg te zijn.

Exterieur
Van alle series is de Aerodinamica misschien wel de meest sprekende onder de originele Spiders. Toen Type 3 uitkwam in 1983, had de open Romeo al 17 jaar roadster plezier op zijn indrukwekkende cv staan. De Aerodinamica sprong eruit dankzij een veelvoud aan toegevoegde kunststoffen die de auto een modernere uitstraling moest geven. Naast de gewijzigde bumpers, grille en buitenspiegels valt vooral de geïntegreerde achterspoiler op: net als de andere kunststoffen werd deze niet in kleur meegespoten. Dit maakt de klassieker extra karakteristiek. De stroomlijn is sowieso altijd dik in orde geweest; het slanke design met zijn relatief grote overhang aan de achterzijde bleef dan ook gelukkig intact. En hetzelfde geldt voor de ronde koplampunits. Het blauw/grijze lakwerk dat ons exemplaar draagt, is behoorlijk eigentijds en geen veel voorkomende combinatie. Wij houden ervan!

Interieur
Alfa Romeo rijden doet u voor uw plezier. De Spider is wat dat betreft de overtreffende trap, dus moet het met het interieur ook goed zitten. Letterlijk. Onze klassieker stelt niet teleur: de lederen stoelen zijn Nero uitgevoerd en het houten Nardi sportstuur ligt briljant in de hand. Meer hout is er in de vorm van een middenconsole, originele Alfa pook mét logo en er zijn houten sierstrips + portiergrepen in de deurbekleding. Het authentieke dashboard ademt jaren 80, maar de ondiepe opzetverraadt de veel oudere oorsprong van deze Alfa Spider 1600. Des te sneller begint het kloppend autohart van de nostalgische fans te bonzen!

Techniek
Tijd om de zwarte soft-top te laten zakken. Dat is namelijk dé manier om de 1,6 liter 4-cilinder lijnmotor met Twin Cam technologie te laten shinen qua sound. De 1570 cc grote krachtbron stuurt 104 paarden en 142 Newtonmeters naar de achteras; voldoende om het speelse karakter van de Alfa Romeo Spider tot z'n recht te laten komen. Belangrijker zijn echter het stuurgedrag en de wegligging: wat een scherpte, wat een fun! Omdat het gewicht toen nog beperkt kon worden gehouden, is de wendbaarheid misschien wel zijn grootste kracht. Probeer het gerust zelf eens uit, als voorproefje op wat hopelijk een zonnig seizoen gaat worden...

Met vriendelijke groet,
team Prins.

Autobedrijf Wim Prins

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder