In de Koreaanse media gaan berichten dat Ssang Yong failliet zou zijn. De medewerkers van het bedrijf kregen de afgelopen maand geen salaris en de export is nagenoeg stopgezet.

De Koreaanse autofabrikant Ssang Yong is volgens diverse berichten nagenoeg bankroet. Op de thuismarkt verkocht het merk dit jaar 35 procent minder auto’s, export zou de laatste maanden bijna helemaal stil liggen. De vraag naar de Koreaanse SUV’s is compleet ingestort als gevolg van de kredietcrisis.

De 8.000 medewerkers van Ssang Yong in Korea hebben hun salaris over november nog niet ontvangen en sinds half december staan de productielijnen stil. Plaatselijke media melden nu dat het merk het einde van 2008 niet zal halen. Daarmee zou Ssang Yong het eerste automerk zijn dat omvalt sinds het begin van de financiële crisis.

De modellen die Ssang Yong voert zijn redelijk verouderd. De onzuinige motoren schrikken veel consumenten af. Bovendien heeft het merk nog steeds geen roetfilter ontwikkeld voor z’n dieselmodellen. Het over de kop gaan van Ssang Yong is, als de berichten kloppen, de zoveelste tegenslag voor importeur Kroymans.