Met de nieuwe Ford Kuga, die in Genève wordt getoond, maakt Ford zijn opwachting op de crossovermarkt. De Kuga verschijnt in de eerste helft van 2008 in Europa en daarmee lost Ford de belofte in die het op de Salon van Parijs in 2006 maakte. De daar getoonde Iosis X Concept zou binnen twee jaar realiteit worden, dat gebeurt nu met de Kuga.

“De nieuwe Ford Kuga is een veelzijdige, expressieve en charismatische auto die voor onze modellenreeks een echte uitbreiding betekent,” aldus Ford-topman John Fleming. “Ik verwacht dat we met deze auto veel nieuwe klanten naar ons merk kunnen trekken. Onder meer het opvallende ‘kinetic design’ en de dynamische rijkwaliteiten moeten dat bewerkstelligen.”

In Nederland zal de Ford Kuga geleverd worden in één uitvoering, die rijk is uitgerust. Permanente vierwielaandrijving is bijvoorbeeld standaard. De Kuga wordt aangedreven door Fords bekende 2,0-liter Duratorq TDCi dieselmotor met 136 pk. Met een CO2-uitstoot van 169 gram per kilometer is de Kuga één van de schoonste AWD-modellen.