Toyota had zichzelf al uitgeroepen tot grootste autofabrikant ter wereld, maar General Motors geeft zich niet zomaar gewonnen. Na bestudering van de boeken komt GM tot de conclusie dat het geen 9,30 miljoen auto’s heeft verkocht, zoals geschat, maar dat de teller is gestopt op 9.369.524 auto’s en dat zijn er net wat meer dan de 9,36 miljoen van Toyota.

Toyota is dus iets te voorbarig geweest met het claimen van de officieuze titel van grootste autoproducent ter wereld. Het verschil is echter dusdanig klein dat het geen echte nederlaag genoemd kan worden. Bovendien zal het niet lang meer duren voordat het Japanse merk zijn Amerikaanse rivaal definitief achter zich laat. In tien jaar tijd heeft Toyota namelijk een achterstand van drie miljoen auto’s op jaarbasis weggewerkt.

Afgelopen jaar was qua totaalproductie het op één na beste jaar uit de geschiedenis van General Motors. Alleen in 1978 werden nog meer auto’s verkocht, namelijk 9,55 miljoen. Volgens GM zijn de goede resultaten voor een groot deel toe te schrijven aan groeimarkten als China, Rusland en Brazilië.