Mini presenteert op de Salon van Parijs het grootste model van het merk ooit. De Crossover Concept is een voorproefje van de Crossman SUV. Na de hatchback, Cabrio en Clubman is het de vierde moderne variant van Mini.

De vierwielaangedreven Mini Crossover Concept is ruim vier meter lang, 1,83 meter breed en 1,60 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,61 meter. De Crossover Concept beschikt over vier portieren. Geen bijzonder aantal voor een auto van dit formaat, maar de wijze waarop ze over de auto zijn verdeeld is dat wel. Mini heeft namelijk gekozen voor een asymmetrische opstelling. Niet dat er opeens drie deuren aan één kant zitten, maar waar aan de passagierszijde twee reguliere portieren zijn geplaatst, is het achterste portier aan de bestuurderszijde vervangen door een schuif/kanteldeur. Doordat de B-stijl is weggelaten, kan deze zijkant geheel worden geopend. Handig bij het instappen en bij het inladen van bagage.

De Mini Crossover Concept moet het niet alleen van zijn imposante verschijning hebben. Aan de binnenkant valt bijvoorbeeld de Mini Center Globe op. Dit is een driedimensionale uitvoering van Mini’s kenmerkende grote snelheidsmeter waarin tal van zaken zijn ondergebracht. Door middel van moderne laserprojectietechniek kunnen simultaan beelden worden gepresenteerd. De wereldbol kan zelfs optisch worden gesplitst, zodat berijder en passagier ieder hun eigen beeld hebben. Het middenconsole is bovendien vervangen door een centrale rail die van voor tot achter loopt en waarin alle praktische voorzieningen zijn ondergebracht, zoals houders voor communicatieapparatuur, bekerhouders en opbergvakjes.