Volkswagen overweegt om Porsche over te nemen en het sportwagenmerk onderdeel te maken van de VW-portfolio. Hiermee ontstaat een bijzondere situatie, want Porsche heeft 50,76 procent van Volkswagen in handen.

Porsche was het afgelopen jaar druk bezig met de overname van Volkswagen. Ondanks het feit dat Volkswagen vijftien keer zo groot is als het merk uit Stuttgart vergaarde Porsche een meerderheidsbelang in de Volkswagen Group. Het lijkt erop dat Porsche zich heeft verslikt in de overname want het merk kampt nu met een enorme schuldenlast van negen miljard euro.

Volkswagen zou nu overwegen om het merk Porsche van Porsche Holding SE over te nemen. Daarmee wordt Volkswagen eigenaar van Porsche, terwijl Porsche Holding eigenaar is van Volkswagen. Snap je het nog? De schuldenlast van de Porsche Holding wordt flink verlicht wanneer Volkswagen het merk overneemt.

Volkswagen maakt vandaag bekend dat het concern in het eerste kwartaal van 2009 driekwart minder winst heeft gemaakt. De nettowinst van 243 miljoen is vooral terug te voeren op de verkoop van de Braziliaanse truckdivisie aan vrachtautomerk M.A.N.