Hyundai heeft op de thuismarkt in Zuid-Korea de nieuwe Tucson onthuld. De SUV gaat in Europa ix35 heten en wordt op de IAA in Frankfurt officieel gepresenteerd.

Hyundai neemt alvast een voorsprong op de IAA in Frankfurt door in thuisland Zuid-Korea de ix35 te onthullen. De naam Tucson verdwijnt hier maar blijft op de thuismarkt behouden. Een echte verrassing is het uiterlijk niet meer na diverse teasers en spionagefoto’s.

Het persbericht van Hyundai is doorspekt met termen als ‘premiumgevoel’ en ‘vloeiende coupé-lijnen’. In ieder geval heeft Hyundai zoals beloofd op de Autosalon van Genève weinig veranderd aan de ix-onic conceptcar die als voorbode diende voor de Tucson-opvolger.

Voor de Koreaanse markt kondigt het merk twee motoren aan, een 2.0 dieselmotor met 184 pk en een brandstofverbruik van 1 op 15,4 en een 2,0 liter benzinemotor met 166 pk. Hyundai geeft voor die laatste een verbruik op 1 op 11,7. Alleen de dieselmotor is optioneel verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Deze specificaties gelden voor de Koreaanse markt en kunnen voor Europa afwijken. Enkele nieuwe opties zijn een panoramisch dak en een achteruitrijcamera. Begin september maakt Hyundai meer bekend over de ix35, op de IAA kunnen we ‘m voor het eerst in het echt zien.