Stel: je wilt een retromodel met veel vermogen, superstrakke wegligging, speels maar toch stoer uiterlijk en het moet een cabrio zijn. In dat geval is de nieuwe Mini John Cooper Works Cabrio jouw auto. Mooier dan dit gaat Mini-rijden niet worden.

Mini onthult op de Autosalon van Genève de John Cooper Works (kortweg JCW) Cabrio. Dat zijn alle eigenschappen van de nieuwe Mini Cabrio gecombineerd met de eigenschappen van de Mini Works. Opgeteld een zeer smakelijk pakketje waarvan het merk ook meteen de prijs al bekend maakt: 43.555 euro.

Achter de twee ronde koplampjes ligt een 1.6 turbo met 211 pk en 280 Nm koppel. De sprint van 0-100 km/u is in 6,9 seconden achter de rug. Met een topsnelheid van 235 km/u kun je aardig meekomen met de grote jongens op de Autobahn. Mini geeft een verbruik op van 1 op 14.

De vering, remmen en transmissie zijn ‘ontwikkeld voor cicrcuitgebruik maar afgestemd op straatgebruik’, volgens Mini. Een druk op de sportknop zorgt voor nog meer dynamiek in het gaspedaal en de besturing. Het elektronische sperdifferentieel garandeert een veilige wegligging.

Mocht je het uiterlijk nog niet heftig genoeg vinden dan kun je nog een extra pakketje spoilers, zijksirts en luchtinlaten bestellen, of een batterij analoge racemetertjes voor op het dashboard. Standaard krijg je in ieder geval 17 inch wielen met rode remklauwen en natuurlijk de stoffen cabriokap, die in vijftien seconden opent of sluit.