Porsche zit flink in de problemen nadat het merk zich verslikte in de overname van Volkswagen. De sportwagenfabrikant heeft 1,75 miljard euro nodig van de Duitse overheid om de lopende operaties te kunnen bekostigen.

Porsche dient binnenkort officieel een aanvraag in de bij de Duitse staatsbank KfW. Het merk wil een lening van 1,75 miljard euro bij de overheid lospeuteren om het financieringstekort op te vangen. Porsche kampt op dit moment met een schuldenlast van zo’n negen miljard euro.

Het merk kwam in de problemen na de overname van Volkswagen. Porsche heeft nu 51 procent van de aandelen van het vijftien keer zo grote concern in handen. De flink ingestorte verkopen in de afgelopen maanden deden het merk uit Stuttgart ook al geen goed.

Volgens Porsche is een fusie met Volkswagen de beste oplossing. Gesprekken hierover zijn echter door Volkswagen vroegtijdig beëindigd vanwege verschil in visie tussen de twee partijen. Nu Porsche door de knieën moet bij de Duitse overheid blijven er weinig mogelijkheden over. Porsche zal water bij de wijn moeten doen om tot een overeenkomst met Volkswagen te komen.