Beelden Amerikaanse televisie

Amerikaanse media waren dinsdag weer vol van een verhaal over een op hol geslagen Toyota Prius op de Highway. Nu blijkt dat er wel wat onduidelijkheden zijn rondom het zoveelste Toyota-incident.

Amerikaanse media lijken een ware kruistocht tegen Toyota te voeren. Dinsdag was er weer een verhaal over een op hol geslagen Prius op televisie te zien. Zelfs het Nederlandse acht uur journaal liet de beelden zien. Dit nieuwsitem lijkt echter te stinken.

De verklaring van de betreffende bestuurder van het vorige type Prius is dat de auto ‘plotseling vooruit sprintte’ toen hij het gaspedaal indrukte. Vervolgens zouden de remmen dienst hebben geweigerd. De Prius-rijder belde daarop de politie die de auto volgens Amerikaanse media tot stilstand bracht.

Uit een verklaring van de dienstdoende agent blijkt echter dat er geen aanraking is geweest tussen de Prius en de politieauto. De Toyota is dus op eigen kracht tot stilstand gekomen. Daarnaast lijkt het nogal ongeloofwaardig dat de bestuurder in staat is geweest de ‘op hol geslagen’ Prius twintig minuten lang met een snelheid van 150 km/u door het drukke verkeer te laveren.

Een optische inspectie van de agent bracht aan het licht dat de pedalen van de Prius in de originele positie stonden na de rit en dat de vloermat vast zat op de goede plaats. Bovendien had de betreffende bestuurder de auto tijdens het rijden in ‘neutraal’ kunnen zetten om de auto te laten uitrollen.