De eerste Toyota met Tesla-techniek is een feit. In 2012 start pas de verkoop van de elektrische RAV4 maar de eerste testvloot gaat volgend jaar al de weg op.

De autoshow van Los Angeles is de plaats waar de eerste elektrische Toyota met Tesla-techniek debuteert. De auto is het resultaat van de samenwerking die Toyota en Tesla zijn aangegaan op het gebied van elektrische mobiliteit.

De elektrische RAV heeft onderhuids Tesla-techniek, de motor, accu’s en de aandrijflijn zijn van het Amerikaanse merk. Toyota heeft de aandrijflijn geïntegreerd in het SUV-model, dat ook een gewijzigd ontwerp heeft. De Amerikaanse RAV4 wijkt al af van de Europese versie maar in dit geval is de grille dichtgemaakt omdat deze geen functie heeft bij een elektromotor.

Details over de techniek geeft Toyota nog niet vrij, eerst wil het merk volgend jaar een testvloot van 35 exemplaren de weg op sturen. In 2012 moet de verkoop daadwerkelijk van start gaan in de Verenigde Staten. Er zijn vooralsnog geen Europese plannen met de elektrische RAV4.