Het prestigieuze concours d’elegance van Pebble Beach in het zonnige Californië is de enige juiste plaats voor de onthulling van de Cadillac Ciel. Deze conceptcar ademt in alles het goede lokale leven.

5,17 meter lang en 1,96 meter breed. De Cadillac Ciel is een slagschip zoals alleen de Amerikanen dat kunnen maken. De Ciel – wat ‘lucht’ of ‘hemel’ betekent in het Frans – is een conceptcar die je laat genieten van al het moois dat het leven in Californië heeft te bieden. Het ontwerp van de auto kwam tot stand nadat de ontwerpers inspiratie hadden opgedaan aan de Californische kust.

Neem bijvoorbeeld de kleur van de auto. De schitteringen die je krijgt wanneer je een glas rode wijn in de zon houdt zorgden voor inspiratie van de bijzondere lakkleur. Het interieur ademt volgens Cadillac de romantiek van een houten speedboot. Met de hand gestikt leder, hout van Italiaanse olijfbomen en bewerkt aluminium vormen een sfeervol geheel.

De convertible biedt plaats aan vier personen, die via ‘suïcide doors’ instappen. Een B-stijl ontbreekt. De conceptcar laat zich voortbewegen door een 3.6 V6 twinturbo benzinemotor, die hulp krijgt van een elektromotor – waarmee de Ciel bij lage snelheden volledig elektrisch kan rijden. De aandrijflijn produceert in totaal 425 pk vermogen en 583 Nm koppel. Productieplannen zijn er niet maar het ontwerp geeft wel een hint naar toekomstige Cadillac-modellen.