Land Rover heeft de DC100 conceptcar af. En nee, het is géén voorbode van de nieuwe Defender, het is slechts een prototype om de discussie over de nieuwe Defender te starten. Daarbij is vooral van belang wat jíj als consument vindt.

Land Rover heeft vandaag bevestigd dat het de intentie heeft om in 2015 de productie van een nieuwe generatie Defender te starten. Maar hoe die er uiteindelijk uit komt te zien is nog onbekend. Op 13 september aanstaande onthult het Britse merk de DC 100 Concept op de IAA autoshow in Frankfurt.

De conceptcar dient als inspiratiebron om het debat met het publiek te openen. Ontwerpdirecteur Gerry McGovern zegt: “Dit is géén productieklaar concept, maar het begin van een 4 jaar lange reis naar het definitieve design van een relevante Land Rover Defender voor de 21e eeuw.”

Land Rover wil wel vasthouden aan het succesvolle erfgoed van de Land Rover zoals de capaciteiten en veelzijdigheid, maar wil vooral feedback van (potentiële) klanten wat zij van een nieuwe Defender verwachten. Moet deze luxe worden? Of juist een pure terreinwagen blijven? De conceptcar is daarom bewust functioneel gehouden.

Het Britse merk heeft – wellicht opzettelijk – geen technische specificaties vrijgegeven van de DC100 Concept. Maar nu het studiemodel al op foto’s te zien is kan de discussie van start: wat vind jij?